Educație

Pui de oameni de afaceri pe bancile liceului

Iulia Nicolaie
13 nov 2009 2609 vizualizări
Firmele de exercitiu s-au reunit la tirg

Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Focsani a organizat ieri, in premiera, un tirg judetean al firmelor de exercitiu, la care au luat parte liceeni de la Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud, Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani, Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" Focsani si Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu. Elevii au facut prezentarea firmelor pe care le-au infiintat in fata publicului numeros de la Centrul de Documentare si Informare al colegiului, fiecare pregatind filmulete de prezentare si un stand special amenajat. "Sintem, daca inca nu v-ati dat seama, elevi ai claselor a XI-a, viitori oameni de afaceri, care invata abecedarul constituirii si dezvoltarii unei firme reale prin responsabilizare, formarea de deprinderi, folosirea limbajului de afaceri, dezvoltarea abilitatilor de negociere, motivarea pentru rezultate", s-au prezentat tinerii. La tirg au luat parte sase firme de exercitiu. "Aceste firme sint metode moderne prin care elevii simuleaza o activitate care se deruleaza intr-o intreprindere reala", a afirmat directorul de la "Gh. Asachi", Mihaela Horeanga, care a subliniat importanta majora a acestui tip de activitati practice. La eveniment au luat parte si invitati de la Inspectoratul Scolar, presedintele ANTREC, Vasile Bostiog, si seful patronatului IMM, Ion Roman. Dupa indelungi deliberari, firma elevilor de la Economic, "Golden Wine SA", a cistigat premiul pentru cea mai buna prezentare, in timp ce "Hotel Milcov" SRL si "Asa Travel SRL" au obtinut premiul pentru cel mai bun stand, respectiv cel mai bun catalog. Juriul a mai acordat premii speciale sereleurilor Moda, Gaudeamus si Milky. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 8 ore, 27 minute, 41 secunde
oricum Colegiul Eonomic Mihail Kogalniceanu cu Golden Wine este cea mai tare mai ales mascota:)))
, acum 739371 zile, 8 ore, 27 minute, 41 secunde
nu inteleg de ce ati pus fotografia numai cu elevii de la economic si nu ati postat fotografii si cu ceilalti participanti????aveti cumva preferinte...mie una nu mi se pare corect pentru k sunt una citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.