Educație

Sadoveanu, celebrat la Scoala Duiliu Zamfirescu

Iulia Nicolaie
12 nov 2009 1669 vizualizări
Scolarii clasei a IV-a D de la Scoala Duiliu Zamfirescu , condusi de invatatoarea Daniela Gavrila si in colaborare cu bibliotecara scolii, Gabriela Harea, l-au celebrat pe Mihail Sadoveanu, Ceahlaul literaturii romane .

Elevii au lecturat fragmente din opera scriitorului, au citit detalii interesante despre viata si opera lui Sadoveanu si au pus la punct o dramatizare din "Fratii Jderi". In plus, a fost organizata si o competitie cu intrebari din lecturile citite in timpul anului scolar. "Concursul s-a desfasurat individual si pe echipe, iar cistigatorii au primit carti si bomboane. Dar cel mai mare cistig a fost imbogatirea cunostintelor cu opere ale scriitorului Mihail Sadoveanu. Activitatea noastra a avut succes", ne-a spus invatatoarea Daniela Gavrila. Actiunea se inscrie intr-un sir mai lung de acest fel, in cadrul unui proiect sustinut de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu". Mihail Sadoveanu s-a nascut pe 5 noiembrie 1880 la Pascani. A fost un stralucit scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician, dar si om politic. Printre operele sale cele mai cunoscute se numara "Neamul Soimarestilor", "Venea o moara pe Siret", "Dumbrava minunata", "Hanul Ancutei", "Zodia Cancerului" sau "Vremea Ducai-Voda", "Baltagul" si "Fratii Jderi". (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.