Educație

O eleva a parasit internatul pentru ca usa este inchisa noaptea

Iulia Nicolaie
10 nov 2009 1907 vizualizări
Unele unitati de cazare pentru liceeni au regulamente stricte cu privire la orele de intrare in incinta u o eleva a Liceului Pedagogic a trebuit sa-si caute gazda intrucit a dorit sa lucreze in ture de noapte in timpul liber

O eleva de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani a parasit acum citeva zile internatul de la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", intrucit aceasta dorea sa lucreze in timpul sau liber, iar regulamentul unitatii de cazare nu i-a permis acest lucru. "Tinara dorea sa fie lasata sa intre noaptea in incinta internatului, pentru ca isi gasise loc de munca la un bar din oras. Din cite se pare, nu a gasit intelegere nici la Liceul Pedagogic, unde invata, si nici la conducerea de la "Gh. Asachi". La Consiliul Consultativ de la Inspectoratul Scolar, un director de liceu i-a oferit ocazia sa se mute la un alt internat, pentru ca a considerat ca fata are bune intentii", a declarat inspectorul scolar general Iordache Bostan, care s-a declarat de partea tinerei de 18 ani, despre care considera ca are tot dreptul de a-si continua studiile, dar si de a munci in paralel. "As vrea sa nu se mai intimple astfel de cazuri. Cind un tinar doreste sa lucreze chiar si noaptea, nu cred ca perturba activitatea internatului respectiv. Eu voi rezolva situatia fetei, iar daca doamna director Horeanga ar reveni asupra deciziei, ar fi foarte bine", a adaugat Bostan. Pe de alta parte, directorul Liceului Pedagogic "Spiru Haret", Carmina Corbeanu, sustine ca eleva nu a cerut ajutorul conducerii liceului. "Fetita nu a venit sa stea de vorba cu mine. Din punctul meu de vedere, trebuie lasata sa invete. Nu are de ce sa imi ceara mie voie pentru a munci. Daca ea considera ca poate munci si invata, atunci este in regula. Totusi eu cred ca nu ar fi bine pentru ea", spune profesoara Corbeanu. Directorul Colegiului Tehnic "Gh. Asachi", Mihaela Horeanga, spune ca eleva deja si-a gasit gazda in oras, intrucit varianta propusa de aceasta, de a sosi la ore tirzii in incinta internatului, nu a fost demna de luat in considerare. "Aceasta eleva nu mai locuieste momentan la noi in camin. A facut o solicitare scrisa sa plece in timpul noptii la serviciu, iar eu am spus ca nu imi pot asuma aceasta responsabilitate. Nu puteam sa-i asigur securitatea", ne-a spus Horeanga, care a mentionat ca tinara a avut niste antecedente, in sensul ca obisnuia sa plece in timpul noptii din camin. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 9 ore, 41 minute, 18 secunde
asta e stire???? daca asa considerati v-as sfatui sa mai treceti pe la o specializare, macar din cand in cand...
, acum 739393 zile, 9 ore, 41 minute, 18 secunde
Da ce muncea, fetita? La bara ?ca alta munca noaptea nu mai stiu !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.