Educație

Asociatia Focul Viu lanseaza un nou proiect

Ciprian Fânaru
9 nov 2009 1085 vizualizări
800 de elevi de clasa a IX-a vor fi invatati sa lucreze in echipa

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" va implementa in Focsani, in perioada 1 noiembrie 2009 - 31 octombrie 2010, proiectul "Educatia experientiala pentru viata si comunitate". Scopul proiectului este dezvoltarea oportunitatilor de implicare a tinerilor in viata comunitatii, dezvoltarea abilitatilor personale si sociale, utilizind doua componente ale educatiei prin experienta: educatia prin provocare si educatia prin serviciul in folosul comunitatii. Primul pas presupune formarea unei echipe de 16 persoane, dotata cu echipamente si know-how in cadrul Programului de Turism Educatie Recreere "Outdoor" al A.D.D. "Focul Viu" care va furniza servicii de educatie prin experienta sistemului de invatamint. Al doilea obiectiv isi propune imbunatatirea abilitatilor de lucru in echipa la peste 800 de elevi din clasele a IX-a (32 clase), de la patru licee focsanene, folosind educatia prin provocare. Al treilea obiectiv isi propune infiintarea a patru Cluburi de Initiativa Comunitara IMPACT in patru licee focsanene, in care vor activa cel putin 80 de tineri cu potential de lideri, care vor beneficia de educatia prin serviciul in folosul comunitatii, participind la planificarea, implementarea si evaluarea a patru proiecte care vor raspunde unor nevoi locale. "Ca rezultate, ne asteptam ca opinia publica si persoanele care lucreaza cu tineri sa aprecieze educatia prin experienta. De asemenea, ne asteptam ca tinerii sa-si dezvolte abilitatile de lucru in echipa, sa interiorizeze valori ca respect, responsabilitate, integritate, incredere, curaj, participare, compasiune si sa isi puna energia in serviciul comunitatii", afirma reprezentantii asociatiei. "Din punct de vedere institutional ne propunem ca strategia pe termen lung sa includa educatia prin experienta ca modalitate de lucru, in Programul de educatie, turism, recreere "OUTDOOR" al ADD "Focul Viu", adauga Ioan Florea, presedintele organizatiei. Proiectul este finantat de guvernele Islandei, Principatului Liechtenshtein si Norvegiei. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.