Educație

Pedagogii si economistii , in zi de sarbatoare

Iulia Nicolaie
7 nov 2009 1731 vizualizări
Liceenii de la Pedagogic au defilat prin oras, cu prilejul aniversarii a 140 de ani de la infiintarea scolii

Elevii de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" si cei de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" au sarbatorit zilele unitatilor liceale prin diverse actiuni educationale interesante. In jurul orelor 10.00, firmele de exercitiu infiintate de liceenii de la Economic au fost premiate pentru activitate. Astfel, firma "Golden Wine" a primit premiul pentru cea mai buna firma, cel mai bun catalog l-a avut "MK Tour", iar premiul pentru cel mai bun stand a fost adjudecat tot de catre "Golden Wine". Tinerii au facut prezentarile firmelor prin intermediul Power Point, acestea fiind insotite si de spoturi publicitare. De asemenea, fiecare echipa si-a realizat un stand propriu de expozitie, dotat inclusiv cu mascote haioase. "Eu voi urma facultatea tot in acest domeniu, la finante-banci. Deocamdata speram sa fim cei mai buni de pe piata in acest domeniu si de ce nu, sa continui cu acest tip de activitate si in viitor", ne-a spus eleva Diana Bosoiu, director general al firmei Biroteh MK SRL, infiintata de o luna.


140 de ani de scoala, aniversati la Liceul Pedagogic


Si Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani a fost ieri in sarbatoare, cu prilejul aniversarii a 140 de ani de istorie pedagogica in Vrancea. Liceenii au vrut sa le arate tuturor ca ieri a fost ziua lor, asa ca au organizat o defilare de amploare in oras. La mars au defilat 400 de copii imbracati in robe, care au scandat cu insufletire numele liceului. Tot ieri, la prinz, a fost organizata si o emotionanta intilnire a absolventilor cu fostii profesori ai liceului. In cadrul intilnirii a fost pastrat si un moment de reculegere in memoria fostilor profesori plecati dintre noi, printre care Ionel Sirbu, Doina Lefter, Constantin Diaconescu, Romica Chiper, Mihaita Dediu, Vasile Navodaru sau Valeriu Chiriac, un fost director al liceului, extrem de apreciat. Tot ieri, elevii au pus in scena o piesa de teatru regizata chiar de ieri, la care a asistat si subprefectul Sorin Hornea. Nici dezbaterile nu puteau sa lipseasca din programul zilei. "In cadrul programului desfasurat in liceu s-a aflat si un meci organizat de profesoara de limba romana Livia Marcu si profesorul de istorie Ion Stanel, coordonatorii activitatilor clubului de debate «Verba docent». Motiunea meciului «Temele de vacanta sint justificate» a atras numerosi elevi, atrasi de ideea infiintarii unui asemenea club la Liceul Pedagogic, interesati de actualitatea temei si pentru a-si sustine colegii din cele doua echipe participante", au spus organizatorii. Coordonatorii clubului spera sa obtina sprijin din partea Directiei Judetene de Tineret pentru a putea participa la Competitia Nationala care va avea loc la Slanic Moldova intre 12 si15 noiembrie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.