Educație

Poetul Constantin Ghinita va fi comemorat duminica

Valentin Muscă
6 nov 2009 1458 vizualizări
Autoritatile orasului Marasesti îl vor comemora duminica pe scriitorul Constantin Ghinita, fostul director al Casei de Cultura Emanoil Petrut din localitate si animatorul vietii culturale marasestene dupa 1989 si pina în decembrie 2008.

"Manifestarea va incepe la ora 10:45 prin evocarea personalitatii poetului Constantin Ghinita. Vom avea apoi un moment liric, evocari literare si o lansare de carte a scriitorului marasestean Mircea Novac. Dupa amiaza, de la orele 17, formatiile muzical-artistice ale Casei de Cultura vor sustine un spectacol pentru locuitorii urbei", ne-a spus Paul Dragu, directorul Casei de Cultura "Emanoil Petrut". Maestru de ceremonii la acest eveniment de suflet va fi nimeni altul decit prietenul intru ale literelor al poetului disparut, scriitorul Virgil Raileanu, care a ramas sa poarte mai departe spiritul cultural intr-un oras in care a mai ramas doar speranta. Evenimentul va fi organizat de Casa de Cultura, cu sprijinul Primariei si se doreste un gest de recunostinta fata de cel care a fost Constantin Ghinita, numit si "Evanghelistul din Marasesti", unul din poeti inzestrati cu har si dar. Manifestarea are loc cu ocazia sarbatorii patronului spiritual al orasului, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, si se inscrie in sirul actiunilor culturale "Salonul Literelor Vrincene". (Valentin MUSCA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 11 ore, 20 minute, 49 secunde
VA FELICIT PENTRU INITIATIVA, MAI ALES CA, "PE SURSE" AM AFLAT CA II ACORDATI SI TITLUL DE CETATEAN DE ONOARE. INTR-ADEVAR, DACA TICA NU A FOST DE ONOARE, ATUNCI CINE?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.