Educație

Focul Viu educa tinerii pentru viata si mediu inconjurator

Iulia Crețu
2 nov 2009 1033 vizualizări
Pina pe 6 decembrie, Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Focul Viu Focsani implementeza in zona Soveja, Vizantea, Tulnici proiectul Educatia outdoor pentru viata si mediu inconjurator , cu finantare de la Ministerul Tineretului si Sportului.

16 tineri din mediul rural vor participa la un training of trainer (TOT), pe tema educatiei prin experienta realizat in natura. "Formarea va fi realizata de catre Asociatia Outward Bound si o consideram incheiata dupa ce cei 16 absolventi ai cursului acreditat trec si printr-o etapa de aplicatie practica. Activitatile de educatie outdoor (in natura) planificate in cadrul acestui proiect fiind in primul rind un stagiu pentru noii traineri dar si o modalitare de formare a celor 100 de tineri cu virste de peste 14 ani ce vor participa la acestea. Finantarea acestui proiect de catre Ministerul Tineretului si Sportului sprijina Asociatia de Dezvoltare si Protectie a Mediului "Zboina" din Soveja sa isi dezvolte competente de lucru cu tinerii", se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei "Focul Viu" Focsani. Participantii la training vor fi selectati de Asociatia "Zboina" Soveja si Asociatia "Amitie Vizantea Livezi - Epinay sur Orge", din rindul simpatizantilor. "Cele doua asocialtii partenere din Vizantea si Soveja vor selecta 100 de tineri din zona Soveja-Vizantea-Tulnici care vor participa gratuit pe parcursul unui weekend la o activitate de educatie prin provocare in Centrul de Tineret Galaciuc", mai spun reprezentantii "Focul Viu". Proiectul are o valoare de 49.020 lei, din care 36.400 de la MTS si restul de la Asociatia "Focul Viu". (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.