Educație

Ajutor din suflet pentru elevii dezavantajati

Iulia Nicolaie
30 oct 2009 1070 vizualizări
Cu ajutorul sindicalistilor de la FEN Vrancea, doi tineri au posibilitatea de a urma un curs de informatica u cei doi liceeni pot da oricui o lectie de modestie, curaj si ambitie

Organizatia Sip-FEN Vrancea sare in ajutorul elevilor cu posibilitati financiare reduse. Sindicalistii au decis sa ajute doi liceeni de clasa a XII-a de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" sa obtina permisul european de conducere a calculatorului, prin intermediul cursurilor ECDL desfasurate la Scoala "Ion Basgan". Mihai Chelaru si Florentina Porumboiu sint doi tineri care, in ciuda situatiei financiare precare, au ales sa uite de varianta resemnarii si sa faca tot posibilul pentru a avea o cariera plina de succese. "Eu as vrea sa merg la Facultatea Transilvania, la profilul de franceza-romana. Profesorul meu din Serbanesti, Corbita, imi sugereaza sa vin ca profesor de romana acolo. Ma tot innebuneste cu salariul de sase milioane! Mi-ar placea sa predau, sa pot sa-mi ajut elevii. In primul rind vreau sa invat pentru mine. As vrea sa ajung profesor in Franta", a povestit cu entuziasm si in felul sau glumet, Mihai. Pe de alta parte, Florentina are aspiratii inalte in domeniul protectiei mediului si spune ca i-ar placea sa lucreze in judet. "Vreau sa aflu mai multe despre tot ceea ce ma inconjoara. Am lucrat anterior si la un studiu de caz, "Andreiasu si imprejurimile", cu propuneri concrete de imbunatatire a calitatii mediului. Cit despre viitor, as dori sa ramin aici, sa fac ceva. De mica am fost o luptatoare, sint convinsa ca o sa ma descurc", ne-a spus Florentina. Elevii au primit cite 300 de lei pentru a se perfectiona in domeniul informaticii si au dorit sa multumeasca sindicatului si liderului sau, Paulina Roscan. "Toate aceste actiuni au fost realizate cu scopul de a sprijini invatamintul si pentru a arata ca organizatia SIP-FEN Vrancea, desi este infiintata de doar un an, pune pret pe calitate. Speram ca exemplul nostru sa fie urmat si de oficialitatile locale sau de alte organizatii de acest tip cu mai mare potential financiar. Acesti copii au lucrat chiar si pe perioada verii, fie la terasa, fie la cules, pentru a-si asigura necesarul de rechizite si haine", a declarat Ionela Batog, vicepresedinte al filialei vrincene FEN si diriginta celor doi elevi.

"A venit de la spital direct la ore"

Caracterul curat al tinerilor a impresionat-o pe diriginta lor, care a povestit ca liceenii se descurca foarte bine la cursuri, si nici nu lipsesc, desi Florentina locuieste la Mera, iar decontarea transportului nu se face de fiecare data. "Anul trecut, trei fete din Mera, din clasa mea, printre care si Florentina, au avut un accident cu microbuzul. Florentina a venit de la spital direct la ore. Acest lucru m-a impresionat enorm si chiar eu am trimis-o acasa", a mai spus diriginta. FEN Vrancea nu este la prima initiativa umanitara, intrucit in aceasta saptamina, mai multi dascali au primit ajutoare de boala sau de deces din partea sindicatului. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.