Educație

Unele scoli rurale ar putea functiona in doua schimburi

Camelia Stănilă
23 aug 2005 847 vizualizări
Inspectorul scolar general va verifica personal stadiul lucrarilor

Seful Inspectoratului Scolar, Danut Popoiu, a anuntat ca va verifica personal, in aceste zile, stadiul lucrarilor de reabilitare din scolile afectate de inundatii si alunecari de teren. "Generalul" doreste sa se asigure ca anul scolar va incepe la timp in toate localitatile, chiar daca elevii vor fi nevoiti sa invete in doua schimburi pentru o perioada de timp. "Voi merge in cele 19 unitati de invatamint, pentru a vedea care este stadiul lucrarilor, caci nu mai am incredere in raportarile telefonice. Vreau sa am convingerea ca pe 12 septembrie nu vom avea surprize neplacute. In cazul in care volumul de munca e foarte mare, am solicitat constructorilor si primarilor sa incerce sa finalizeze jumatate din lucrare, de asa maniera ca scoala sa poata incepe si sa functioneze in doua schimburi, 2-3 saptamini, timp in care se finalizeaza si restul lucrarilor. Vreau sa vad daca s-a tinut cont de aceasta rugaminte, pentru ca inca mai e timp sa intervenim", a declarat inspectorul scolar general, Danut Popoiu. Seful ISJ a precizat ca, in paralel, in scoli vor fi realizate si inspectii tematice, care vor viza implicarea managerilor in asigurarea conditiilor optime desfasurarii procesului de invatamint, precum si eficientizarea actiunii de parteneriat intre scoala si comunitatea locala, in scopul atragerii unor resurse suplimentare pentru rezolvarea necesitatilor scolii. Oficialii din invatamint vor urmari stadiul reparatiilor si al aprovizionarii cu combustibil, starea cladirilor, realizarea igienizarii si data la care va fi terminata, existenta autorizatiilor sanitare de functionare, sumele care s-au alocat de primarii, precum si stadiul aprovizionarii cu manuale. De asemenea, pina joi, inspectorii scolari vor verifica si daca s-au facut comenzile pentru cataloage, registre matricole si alte documente scolare. "Unii inspectori scolari au plecat deja in teren. Au termen pina joi, pentru ca vineri doresc sa centralizez toate notele de control", a mai precizat seful invatamintului vrincean.


Unele clase au functionat subdimensionat


Inspectorul general Danut Popoiu a solicitat si o verificare suplimentara in scoli, vizind numarul de elevi care au incheiat anul scolar trecut. Seful ISJ spune ca exista semnale ca unele clase ar fi functionat subdimensionat, cu doar 6-7 elevi. "Vreau sa stiu numarul de elevi pe clase, citi au fost inscrisi la inceputul anului scolar si citi au terminat, inclusiv la clasele SAM. Aceasta pentru ca am informatii neoficiale ca s-ar fi lucrat cu efective mult mai mici decit cele raportate. Daca se adevereste acest lucru trebuie sa luam masurile care se impun", a declarat profesorul Danut Popoiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.