Educație

Fiii ratacitori se intorc acasa

Iulia Nicolaie
23 oct 2009 1043 vizualizări
160 de elevi au revenit pe plaiurile vrincene de la studii in strainatate

Daca in anii trecuti Italia si Spania erau locurile spre care vrincenii se indreptau in numar mare, in acest an situatia a luat o alta intorsatura. Conform informatiilor furnizate de oficialii din Inspectoratul Scolar, in anul scolar 2009-2010, 107 elevi au plecat din tara la studii, majoritatea in Spania si Italia, in timp ce 160 s-au intors acasa. "Dupa cum se observa, numarul elevilor plecati catre unitatile de invatamint din tarile europene este mai mic decit cel al elevilor care s-au intors, acest lucru reflectind situatia economica din Uniunea Europeana. Dupa cum vedeti, totusi parintii prefera invatamintul din Romania", a declarat inspectorul scolar general Iordache Bostan. Acesta a mai adaugat ca scolarii intorsi acasa de peste hotare se adapteaza destul de usor. Pe de alta parte, unii parinti sint nemultumiti de sistemul de invatamint romanesc si sustin ca elevii sint surmenati, avind foarte mult de invatat, de acest lucru fiind vinovata programa scolara mult mai "stufoasa" decit in alte tari. "Copilul meu sta zilnic la scoala, pina la orele 14.30- 15.00, vine acasa si se apuca de teme. Cind mai au timp acesti copii sa se joace sau sa se odihneasca?", se intreaba un parinte. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.