Educație

Dascalii merituosi ramin fara bani pentru distinctii

Iulia Nicolaie
23 oct 2009 1241 vizualizări
Secretarul de stat în Ministerul Educatiei, Oana Badea, a notificat inspectoratele scolare judetene ca MECI nu poate emite in aceasta luna ordinul privind acordarea de distinctii personalului didactic indreptatit sa le primeasca

Motivul acestei decizii ar fi nerespectarea, de catre ministrul Ecaterina Andronescu, a calendarului privind premierea performantelor didactice. Pina acum, doar trei judete au confirmat ca au bani pentru dascalii merituosi, insa Vrancea nu se numara printre ele. "In ceea ce priveste acordarea distinctiilor din invatamintul preuniversitar pentru diplomele "Gheorghe Lazar", Diploma de Excelenta si Adresa de multumire publica, in acest an scolar aceasta premiere nu se poate acorda cadrelor didactice, insa anul viitor au prioritate cei cu dosarele validate in acest an", a declarat seful ISJ, Iordache Bostan. Pe 9 iunie 2009, ministerul a solicitat tuturor ISJ-urilor confirmarea existentei fondurilor pentru plata premiilor aferente distinctiilor, insa ordinul intocmit de ministru trebuia sa fie semnat pina pe 15 iunie. Fostul ministru a trimis cu intirziere ordinul, astfel ca acesta nu se mai poate aplica. Ministerul a transmis ca dascalii vor fi premiati retroactiv, in 2010. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.