Educație

Sa scoatem concertul din teaca! Sa infigem cortul in plaja!

Ziarul de Vrancea
20 aug 2005 642 vizualizări
Amatorii de rock adevarat si de libertate totala sint asteptati la Vama Veche, la Stufstock

Vineri a debutat cea de-a treia editie a celui mai nonconformist festival de rock din tara, Stufstock. Manifestarea are ca scop lupta pasnica, prin intermediul muzicii, impotriva distrugerii spiritului rebel al statiunii. Stufstock a luat nastere in anul 2003 si s-a bucurat de succes in rindul celor care vor sa pastreze neatins de turismul industrial, cu servicii de lux, de masini ultimul racnet si de manele coltul de natura numit Vama Veche. Primul festival a reusit sa atraga atentia autoritatilor asupra zonei de sud a litoralului romanesc, Vama Veche - 2 Mai - Limanu, iar, de atunci, Stufstock are loc in fiecare an si militeaza in continuare pentru mentinerea spatiului asa cum a fost lasat de natura. Spectacolul din acest an va aduce pe scena, pe linga formatii romanesti de rock, si invitati straini. Fanii Stufstock vor avea ocazia sa asculte atit rock comercial cit si underground, pe scena festivalului evoluind formatii si artisti precum: Vita de Vie, Ada Milea, Vama Veche, Zdob si Zdub, Fara Zahar Zob, Implant pentru Refuz, OCS, Taine sau Luna Amara. Focsanenii care inca nu sint convinsi ca merita sa plece in weekend la mare, poate ca vor gasi argumente solide in "reclama" pe care jurnalistul Mircea Toma o face statiunii Vama Veche. "Vama Veche a fost un sat. In dreptul lui era o plaja. Nu o plaja cu umbrelute si alte facilitati turistice. Linga plaja, printre maracini, pastea o turma de oi. Pamintul si plaja erau ale statului, deci ale nimanui. Prin 1991 a aparut primul chiosc. Dotat cu un casetofon. Casetele erau propuse de turisti: Joplin, Hendrix, Cohen, Waits. Prima oara s-a dansat noaptea, pe nisip, printre bancute rasturnate, prin \'93. Vama era fascinanta pentru ca era ceea ce visam noi, inghesuitii din orase: spatiu fara trotuare, fara ziduri, fara garduri. Si fara reguli impuse de altii. Se traia din plin sentimentul libertatii intr-un spatiu limitat doar de bunul simt", transmite Mircea Toma celor care doresc sa descopere spiritul libertatii totale. Cei care vin la Stufstock si vor sa vada si alte meleaguri pot merge si la Kavarna, o statiune de pe malul bulgaresc al marii, sa vada si concertul Scorpions de astazi. Pentru un bilet, vor trebui sa scoata din buzunar 15 euro. Distractia e garantata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.