Educație

Mai e de munca in scolile inundate. Cele mai avansate lucrari sint realizate in proportie de 75%

Camelia Stănilă
20 aug 2005 1157 vizualizări
în zonele inundate, scolile sint inca nepregatite pentru inceputul anului scolar. In mare parte a unitatilor afectate, lucrarile sint in curs de executie, insa stadiul acestora a ajuns abia pe la 15-40%.

în zonele inundate, scolile sint inca nepregatite pentru inceputul anului scolar. In mare parte a unitatilor afectate, lucrarile sint in curs de executie, insa stadiul acestora a ajuns abia pe la 15-40%. Potrivit oficialilor din invatamintul vrincean, unele scoli sint abia in stadiul incheierii contractului sau in faza de proiectare, ceea ce pune mari semne de intrebare asupra inceperii anului scolar. Cum banii promisi de Guvern, aproximativ 30 de miliarde de lei, au intirziat, primarii au apelat la bunavointa constructorilor pentru a incepe reparatiile. Chiar si in aceste conditii, lucrarile nu au putut fi prea mult inaintate. La gradinita si scoala din Vadu Rosca, care se numara printre cele mai afectate de inundatii, lucrarile de reabilitare sint realizate in proportie de numai 15%. La scolile din Nanesti, Vulcaneasa si Mircesti, constructorii au realizat 30-40% din reparatiile necesare, in timp ce la gradinita Marasesti doar 30%. Scoala din Chiojdeni si gradinita din Suraia sint reabilitate in proportie de 20%. La Scoala nr. 1 Biliesti, lucrarile au demarat abia de curind, fiind realizate doar in procent de 5%, aceasta si datorita refuzului primarului Ovidiu Butuc de a incheia contract cu firma de constructii, pina nu sosesc si banii destinati reparatiilor. Edilul comunei Biliesti a asigurat insa ca, la 12 septembrie, cursurile vor incepe si in aceasta locatie, in cele citeva clase aflate in stare buna, insa elevii vor fi nevoiti sa invete in doua schimburi. La gradinita si scoala nr. 2 din Biliesti, pe de alta parte, sint insa cele mai avansate lucrari, care au fost deja executate in procent de 75%.

Cele mai problematice ramin scolile din Bahnele si Neculele, comuna Vintileasca, care sint in curs de elaborare a documentatiei si incheiere a contractului. Pentru gradinita de la Piriul Pinului, autoritatile locale sint in curs de contractare a lucrarilor, iar pentru scoala din Radulesti si gradinita Nanesti abia se incheie contractul. Potrivit oficialilor ISJ, gradinita si scoala din satul Doaga sint in curs de proiectare. Unitatile mai indepartate de Focsani nu sint deloc rivnite de constructori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.