Educație

Ministerul sta cu ochii pe scolile din Vrancea

Camelia Stănilă
20 aug 2005 667 vizualizări
Ministerul Educatiei si Cercetarii a înfiintat un comandament central care va urmari asigurarea îndeplinirii integrale, pina la 1 septembrie, la nivelul întregii retele de scoli, a planului de masuri privind începerea în bune conditii a noului an scolar.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a infiintat un comandament central care va urmari asigurarea indeplinirii integrale, pina la 1 septembrie, la nivelul intregii retele de scoli, a planului de masuri privind inceperea in bune conditii a noului an scolar. Inspectorii ministeriali stau cu ochii in special pe scolile din judetene afectate de inundatii, cum este si Vrancea, unde apele si alunecarile de teren au afectat 18 gradinite si scoli. Comandamentul este subordonat direct ministrului Mircea Miclea, si este condus de secretarul de stat Paloma Petrescu. Saptamina viitoare este asteptat in Vrancea un reprezentant al MEdC, care va verifica la fata locului stadiul curateniei din scoli, dar si lucrarile din unitatile afectate de inundatii. Oficialii din invatamintul vrincean spun ca, la capitolul igienizare, lucrarile sint in grafic, insa o verificare in teren va fi facuta abia in cursul saptaminii viitoare. "Exista unitati in care lucrarile de intretinere si igienizare s-au incheiat deja, dar cele mai multe raportari situeaza la 60-80% realizarea lor", a precizat inspectorul general adjunct al ISJ, Carmina Corbeanu. Aceasta inspectie tematica va viza si aprovizionarea scolilor cu manuale. "Deocamdata s-au primit 80% din manuale, avem insa garantii ca pina la 1 septembrie o sa ne parvina toate titlurile. Sint si edituri care au ramas mai in urma, insa manualele noi pentru clasele I, a III-a si a IX-a SAM sint venite deja in totalitate. Saptamina viitoare vom intensifica si procesul de distributie in scoli", ne-a spus si inspectorul general adjunct Mihai Ladaru. Comandamentul infiintat de MEdC va monitoriza intretinerea si igienizarea salilor de clasa si de sport, a grupurilor sanitare etc, in vederea obtinerii autorizatiilor de functionare. De asemenea, se doreste identificarea nevoilor de reparatii curente si inaintarea solicitarilor catre primarii, in timp util, evaluarea costurilor, precum si incheierea de protocoale cu institutiile abilitate sa colaboreze cu scoala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.