Educație

A debutat Saptamina Bibliotecii Adjudene

Iulia Nicolaie
19 oct 2009 929 vizualizări
Adjudenii care trec pragul bibliotecii au parte numai de surprize

Cuvintul scris este celebrat cu fast la Biblioteca Municipala din Adjud, pentru o intreaga saptamina, incepind de astazi. La orele 10.00 se va face deschiderea oficiala a «Saptaminii Bibliotecii Adjudene», urmata de o prezentare bibliografica si o expozitie de carte dedicata scriitorilor aniversati, intitulata «Capodopere ale literaturii universale». In continuare, cititorii vor putea urmari un film realizat de prof. Fevronia Spirescu, o expozitie de lucrari practice realizate de elevii cls. A VI-a de la Scoala nr.4 Adjud. Activitatile continua cu «Omagiul cartii si bibliotecarului», lucrari proprii de literatura sustinute de elevii cls. a VI-a de la Scoala Nr.4 Adjud. Mai apoi, elevii municipiu vor lua parte la un concurs de creatie literara. Activitatile se incheie printr-o expozitie de de lucrari artizanale realizate de copiii de la «Charta» Adjud. «Asteptam publicul adjudean sa participe la acest important eveniment pentru biblioteca. Prin aceste activitati de animatie dorim sa crestem rolul bibliotecii in cadrul comunitatii", ne-a spus directorul bibliotecii, prof. Tatiana Valea. Astfel, adjudenii care vor trece pragul bibliotecii in aceasta saptamina vor avea parte de surprize in fiecare zi. De la dezbateri pe teme variate, pina concursuri de arta, expozitii de caricatura, icoane si publicatii, toate activitatile sint menite sa ii mai scoata pe adjudeni din "amorteala" cauzata de temperaturile scazute de afara. In plus, aceasta saptamina va fi intesata si cu numeroase lansari de carte. Scriitorul Radu Paraschivescu isi va lansa volumul "Balul fantomelor", poetul si traducatorul Radu Cirneci lanseaza "Cintarea cintarilor", iar scriitorul Lucian Gruia volumul "Ciine in rugaciune". Si scriitorii Ionel Marin, Ion Croitoru, Paul Spirescu si Adrian Botez isi vor lansa volumele. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.