Educație

Ghid pentru pentru elevi, parinti si profesori

Iulia Nicolaie
16 oct 2009 1744 vizualizări
Coordonatorii de proiecte educative scolare si extrascolare se reunesc vineri, incepind cu orele 9.00, la sediul Inspectoratului Scolar.

La consfaturi, acestia vor primi un material educational inovativ, intitulat "Viata mea, un joc serios". Ghidul se adreseaza atit profesorilor, dirigintilor, cit si consilierilor scolari. Inspectorul Lidia Dumbrava, responsabil cu distribuirea acestui material, spune ca exemplarele vor fi distribuite tuturor cadrelor didactice prezente pentru bibliotecile scolare. Din continutul ghidului fac parte subiecte precum sexul si sexualitatea, fumatul, alcoolul, drogurile sau dependenta de calculator. Ghidul o are ca autor pe Aurora Liiceanu, un marcant psiholog roman si o personalitate in mediul academic. Ceilalti autori ai manualului sint Daniela Calugaru, consultant din partea Ministerului Educatiei, si Doina-Stefana Saucan, psiholog. "Acest material informativ nu este, in intentia autorilor, decit un instrument menit a facilita comunicarea intre profesori, diriginti, consilieri scolari, pe de o parte, si elevi, pe de alta parte. Educatorii stiu ca exista asteptari ale elevilor, ca exista diferente de perceptie, dar ca, printr-o comunicare eficienta, profesorii si elevii pot fi de aceeasi parte", spun autorii. Programul "Viata mea, un joc serios" este adresat educatorilor care lucreaza cu clasele V-VIII si se inscrie in cadrul disciplinelor optionale de educatie pentru sanatate si educatie civica, al consilierii si orientarii, precum si al activitatilor extracurriculare. Tot in cadrul aceluiasi proiect va fi lansat in curind si site-ul, www.viataunjocserios.ro, care va avea sectiuni separate pentru elevi, parinti si profesori. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 57 minute, 23 secunde
Este ft. important daca acest ghid ar ajunge si la personalul din directiile de asistenta sociala si protectia copiluli vn,. si dupa care sa fie distribuit referentilor care lucreaza la apartamentele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.