Educație

Pustii de clasa a II-a viseaza sa fie pictori

Iulia Nicolaie
16 oct 2009 1200 vizualizări
Mi-as dori, cind o sa fiu mare, sa fiu pictorita , ne-a spus o eleva u ieri s-a deschis si cercul de desen al bibliotecii Casei de Cultura

Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" a gazduit ieri un vernisaj inedit, gratie a doua cadre didactice sufletiste, care le-au dezvoltat micutilor spiritul artistic. Elevii unei clase a II-a de la Scoala nr. 3 au venit in numar mare la eveniment, mai ales ca au fost autorii expozitiei, care a avut ca tema anotimpurile si s-a desfasurat sub sloganul "Toamna se numara bobocii". "Toamna este anotimpul in care culegem roadele noastre de un an de zile. Aici sint desene vesele, precum acesti copii, bogate in lumina si culoare. Speram sa mai avem astfel de expozitii anul acesta", a spus cea care le-a insuflat elevilor dragostea pentru pictura, profesoara de arte plastice Veronica Groper. Aceasta a mai adaugat ca, in ciuda virstei fragede, scolarii stapinesc bine elementele de limbaj plastic. "Nu numai materii "serioase" se fac la scoala, copiii trebuie sa se si relaxeze prin muzica si desen", a fost de parere invatatoarea Elisabeta Almasan. Pe de cealalta parte, prichnideii au fost mai mult decit incintati de atentia deosebita care li se acorda. "Imi place foarte mult sa pictez, mai ales peisaje colorate. Mi-as dori, cind o sa fiu mare, sa fiu pictorita", ne-a marturisit Viviana Grosu, eleva in clasa a II-a. Tot ieri s-a deschis si cercul de desen al bibliotecii Casei de Cultura, la care sint invitati elevi de toate virstele, pretul fiind de 30 de lei pe luna. Aceste cursuri sint gazduite in acest an de Casa de Cultura, intrucit cercul de pictura de la Palatul Copiilor a fost desfiintat ca urmare a retrocedarii cladirii. De tineri se va ocupa profesoara Veronica Groper. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.