Educație

Educatie rutiera prin imagini soc

Raluca Manolache
14 oct 2009 1040 vizualizări
Imaginile preluate de la accidente au fost prezentate elevilor, cu scopul de a-i face mai atenti in trafic u anul acesta, in Vrancea au murit pe sosele 41 de oameni

Viitorii soferi de la Grupul Scolar de Transporturi Auto au vazut ieri, de Ziua Europeana a Sigurantei Rutiere, cum arata locul unui accident rutier soldat cu morti. Imaginile reale, preluate de oamenii legii in momentul cercetarii accidentelor, au fost prezentate in power point de catre comisarul sef Alexandru Cara de la Serviciul Politiei Rutiere si subcomisarul Monica Manolache, de la Compartimentul de Prevenire. Oamenii legii au incercat sa ii "transforme" pe elevi in soferi model si le-au explicat ca nici o masina, oricit de rezistenta ar fi, nu le poate oferi garantia ca pot scapa cu viata daca sint implicati intr-un accident grav. "Am incercat sa sensibilizam publicul prin diferite metode, dar fara efect. Am decis sa venim cu imagini mai agresive, care se pot intipari in memoria dumneavoastra si astfel poate nu veti fi implicati in accidente rutiere", le-a spus liceenilor comisarul sef Alexandru Cara. Liceenii au vazut poze de la cele mai "negre" accidente petrecute pe soselele din Vrancea din cauza inconstientei, alcoolului sau drogurilor. Atentia elevilor a fost captata imediat, mai ales ca unii dintre ei au deja permis sau, mai grav, au fost implicati in evenimente rutiere. "Nu ce am vazut m-a marcat, ci ceea ce se intimpla pe sosele. Am trecut si eu printr-un astfel de moment", a spus una dintre eleve. Daca unii liceeni sint pasionati de viteza, altii spun ca sint prudenti si tin la viata lor. "Trebuie sa fim atenti in trafic. Am scuter si nu am avut probleme pina acum. Merg destul de prudent", a mai spus un elev. In acest an, in Vrancea s-au produs 163 de accidente rutiere soldate cu 41 de morti, iar 146 de persoane au fost grav ranite. Politistii au cercetat si 2.331 de accidente soldate cu avarii. In acest an s-au produs si 17 accidente grave soldate cu trei morti si 15 raniti grav din cauza neatentiei motociclistilor. Cei trei morti erau tineri sub 29 de ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.