Educație

De ziua lor, postasii vrinceni au facut cadouri

Iulia Nicolaie
12 oct 2009 1067 vizualizări
Copiii din Bizighesti, Jitia si Paltin au primit rechizite pentru a incepe in forta anul scolar u Posta Romăna detine o retea de peste 7.100 de subunitati postale la nivel national

9 octombrie este, in intreaga lume, Ziua Mondiala a Postei. Cu aceasta ocazie, postasii din Vrancea i-au ajutat pe copiii din satul Bizighesti, comuna Garoafa, printr-o donatie de rechizite, colectate in cadrul campaniei umanitare "De la suflet la suflet...prin Posta Romana". "Delegatia" care le-a facut o bucurie copiilor a fost constituita de directorul coordonator adjunct, Camelia Iliescu, si de Daniela Gogean, economist marketing. "Campania s-a desfasurat pe parcursul lunii septembrie, postasii din cele trei judete componente ale regionalei, Bacau, Neamt si Vrancea, au donat rechizite pentru copiii lipsiti de posibilitati , iar vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Postei, acestea au fost inminate copiilor din zonele defavorizate din cele trei judete componente ale Directiei Regionale de Posta Bacau", spun reprezentantii Postei. Si micutii din clasele I-IV din scolile generale Jitia si Paltin au primit rechizite din partea reprezentantilor Postei, iar acum se pot bucura cu adevarat de inceperea noului an scolar. Campania umanitara continua in toate oficiile postale, donatorii de carti sau rechizite, care vor sa sara in ajutorul unor copii nevoiasi fiind bineveniti. Ziua de 9 octombrie a fost desemnata Zi Mondiala a Postei, in urma Tratatului de la Berna, precedat de schimbarea numelui din Uniunea Generala Postala in Uniunea Postala Universala (UPU). Astfel, cu ocazia Congresului UPU de la Tokyo, din 1969, prin votul unanim al tuturor delegatiilor prezente, s-a stabilit ca 9 octombrie sa devina o zi de sarbatoare pentru toti postasii din lume. Posta Romana detine in prezent o retea de peste 7.100 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptaminal peste 11 milioane de trimiteri. Cu aceasta ocazie speciala, Posta Romana lanseaza clientilor invitatia de a face o incursiune in lumea timbrelor si a istoriei serviciilor postale romanesti, la Muzeul National Filatelic, situat in incinta fostului Palat al Postelor, actualul Muzeu National de Istorie a Romaniei de pe Calea Victoriei din Capitala. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.