Educație

Calendarul bacalaureatului a fost pus la punct

Iulia Nicolaie
9 oct 2009 1047 vizualizări
Prima proba a bacului, evaluarea competentei lingvistice de comunicare orala în limba romăna, va avea loc între 15 si 17 februarie 2010, dupa cum a anuntat ministrul interimar al MECI, Emil Boc u Cui i se pare normal ca un elev sa afle ca peste trei luni de zile va trebui sa sustina o proba de examen pentru care trebuie sa acumuleze cunostinte timp de patru ani de zile? , se intreaba un licean din Vrancea

Ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Emil Boc, a declarat ca a pus la punct ultimele detalii cu privire la organizarea examenului de bacalaureat. "Un adevarat examen centrat pe competente va fi acela care va rezulta la sfirsitul ciclului scolar care va incepe cu 2010-2011, cind noile manuale si programe scolare vor fi in integralitate centrate pe competente, pe alt mod de a invata si nu pe informatii, asa cum este in momentul de fata. în primul rind, va fi o programa scolara mai aerisita, va fi o programa scolara centrata pe competente si nu pe informatii, va fi o programa scolara care-i va permite fiecarui profesor sa aloce 25% din timp pentru a-si individualiza planul de invatare, in conformitate cu nevoile si aptitudinile fiecarui elev", a declarat Emil Boc. Astfel, primele probe pe care le vor sustine elevii claselor a XII-a vizeaza evaluarea competentelor si se sustin pe parcursul anului scolar. Evaluarea competentei lingvistice de comunicare orala in limba romana va avea loc intre 15 si 17 februarie 2010. Aceasta proba va urmari capacitatea de a vorbi corect in limba romana, calitatea stilistica, nivelul continutului, dar si comportamentul elevului in actul de comunicare. Modelele de subiecte si de evaluare vor fi facute publice pe 30 octombrie. Cea de-a doua proba, care tine tot de competente, desfasurata tot pe parcursul anului scolar, va fi intre 19 si 29 aprilie si va evalua competentele digitale. A treia proba de competenta, in perioada 31 mai - 4 iunie, vizeaza evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna. La sfirsitul clasei a XII-a, prima proba scrisa la limba si literatura romana va avea loc in 28 iunie 2010, iar cea la limba si literatura materna, in 29 iunie. Pe 30 iunie se sustine proba obligatorie a profilului, scrisa, in functie de profil, pe 2 iulie - proba la alegere a profilului si specializarii, 4 iulie "" afisarea rezultatelor, 6 - 7 iulie solutionarea contestatiilor, 8 iulie "" afisarea rezultatelor finale.


Elevii, "abramburiti" de atitea schimbari


Liceenii, in mod special cei care se afla la finele ciclului liceal, se declara descumpaniti si contrariati cu vedere la situatia haotica din invatamint. "Instabilitate. Acesta este termenul care consider eu ca defineste ceea ce se intimpla. Cui i se pare normal ca un elev sa afle ca peste trei luni de zile va trebui sa sustina o proba de examen pentru care trebuie sa acumuleze cunostinte timp de patru ani de zile? Normal ar fi ca un elev sa stie exact metodologia si programa examenului pe care il va sustine la treminarea liceului. Inca din clasa a IX-a sa stie cum sa se pregateasca, sa nu fie surprins in clasa a XII-a cu astfel de surprize neplacute", ne-a spus Gabriel Lupu, elev in clasa a XII-a A la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.