Educație

Dezgolirea sufletului, expusa la Biblioteca Judeteana

Iulia Crețu
9 oct 2009 1124 vizualizări
Iubitorii de arta plastica si poezie au venit cu mic, cu mare la vernisajul si lansarea de la Biblioteca Duiliu Zamfirescu u atmosfera a fost relaxata, imbibata cu declaratii sincere si cuvinte de lauda la adresa celor doua autoare

Sediul central al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" a gazduit ieri un dublu eveniment cultural, care, mai mult decit orice, a fost o expunere sincera si fara menajamente a unor sentimente tinute in lacasul inimii si dezlantuite prin pictura sau cuvint scris. Prima care a dezvaluit publicului cite putin din tristetile sufletesti care o impovareaza a fost pictorita Diana Sava, care si-a prezentat expozitia "Adincul privirii". Lait motivul celei mai recente expuneri, a patra la numar din Focsani, a fost reprezentat de versurile care au acompaniat fiecare dintre picturile artistei, fiind ascunse strategic intre flori, sau in cotloanele ascunse ale tablourilor. Acest fapt nu dovedeste decit ca autoarea a reusit sa impleteasca cele doua mari iubiri ale sale, poezia si pictura. Diana Sava cocheteaza, si inca destul de bine, cu poezia, avind deja doua volume publicate, iar un altul, intitulat "Adincul privirii" in lucru. "Eu imi continui astfel misiunea de a onora vrincenii cu eforturile si rezultatele mele in demersul artistic. Prin pictura si poezie vreau sa fac un bine celor din jur, sa devina niste oameni mai buni", a spus pictorita, increzatoare in ideea ca arta si frumosul sint cheia schimbarilor pozitive din punct de vedere spiritual, care se reflecta si in activitatile de zi cu zi. In continuare, cei prezenti au putut-o cunoaste pe autoarea Tinca Munteanu, care a debutat cu opera "Vitralii sufletesti - frinturi din viata", o scriitura sincera, curata, dedicata celor dragi si care nu ridica pretentii de capodopera, ci doar de marturie pura a unei existente presarate cu lipsuri, dar si cu bucurii. Mai mult decit atit, cartea ofera si o descriere a Vrancei, care se regaseste la inceputul volumului si care nu poate decit sa onoreze orice vrincean. "Dedic aceasta carte memoriei iubitului meu sot care a plecat dintre noi cu mult prea devreme, copiilor si nepotilor mei si tuturor celor care mi-au fost alaturi, atit in momentele faste, cit si in cele nefaste ale vietii", au fost cuvintele autoarei. In sustinerea sa, fiul sau cel mic i-a adresat citeva cuvinte de lauda, dar a si scos la iveala adevaratul miez al cartii, dezgolirea sufletului mamei sale si revarsarea tuturor gindurilor in fraze bine structurate. La rindul sau, Paraschiv Usturoi, directorul executiv al Directiei pentru Cultura, a binevenit-o pe Tinca Munteanu in rindul oamenilor de cultura vrinceni. "Faptul ca apar nume noi in aceasta arie este un mare cistig. Timpul va stabili si perenitatea acestor opere. Speram ca doamna Tinca Munteanu sa nu ramina la prima carte. Marea familie a scriitorilor vrinceni ii va gasi cu siguranta un loc in rindurile sale si recunoasterea pe care o merita", a punctat Usturoi. Expozitia de pictura va putea fi vizitata pe parcursul intregii saptamini, iar mai multe informatii cu privire la opera de debut a Tincai Munteanu pot fi obtinute de la biblioteca. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.