Educație

Dascalii se pot inscrie la cursuri pina pe 15 octombrie

Iulia Nicolaie
5 oct 2009 1308 vizualizări
Anul acesta, mai putini profesori sint interesati de perfectionare, pentru ca majoritatea cursurilor se platesc

Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" din Focsani a prelungit perioada inscrierilor la cursurile de perfectionare de pe 1 octombrie pina pe 15 octombrie. "Am decis sa facem inscrieri pina pe 15 octombrie, deoarece daca nu avem 20 de cursanti intr-o grupa, nu putem face cursul", a precizat Costica Neagu, directorul CCD. Motivul pentru care profesorii nu se mai inscriu la aceste cursuri ar putea fi si faptul ca in acest an, multe dintre acestea se platesc, intrucit institutia nu a mai primit finantare. Nici mult dezbatutul proiect de formare pe bani europeni, FORCAD, prin care ar fi trebuit sa fie pregatiti 500 de dascali nu a demarat inca, tot din lipsa de fonduri. Valoarea taxelor de participare la curs este de 4 lei pe ora pentru cursuri acreditate si 3,5 lei pe ora pentru cursuri avizate, de cursant. In oferta CCD se regasesc programe avizate de Ministerul Educatiei, printre care se numara "Asigurarea calitatii in educatie", "Comportamente dificile ale elevilor- preventie si interventie", "Comportamentul violent-preventie si interventie", "Comunicare si jurnalism- instruirea redactorilor de reviste scolare", "Dezvoltarea gindirii creative a elevilor", "Didactica lecturii-o abordare profesionala" sau "Drepturile copilului". Cadrele didactice mai pot opta pentru programe acreditate de catre Centrul National de Formare a Cadrelor Didactice din invatamintul preuniversitar si programe prioritare MECI. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.