Educație

Suplinitorii vor fi testati din nou

Camelia Stănilă
12 aug 2005 1256 vizualizări
La ora actuala mai sint 388 de posturi vacante in invatamintul vrincean. Pensionarii vor fi din nou la baza

La ora actuala mai sint 388 de posturi vacante in invatamintul vrincean. Pensionarii vor fi din nou la baza


Persoanele care vor dori sa suplineasca intr-o unitate de invatamint vrinceana vor fi trecuti printr-o noua testare, la inceputul lunii septembrie. Dupa ultima sedinta de distribuire a dascalilor, in care au ramas nu mai putin de 388 de posturi vacante, oficialii din invatamint se tem ca, in acest an, "golurile" din sistem nu vor putea fi acoperite nici cu necalificati. Asa ca se va apela, cu siguranta, si mai mult la pensionari. Criza de profesori este cu atit mai mare cu cit majoritatea posturilor disponibile sint in mediul rural, in zone destul de indepartate, care nu permit naveta zilnica. Sint comune inaccesibile, mai ales iarna, unde nu poti ajunge decit daca te incumeti sa mergi citiva kilometri pe jos. Iar in astfel de sate nu ar putea preda decit localnicii si, din pacate, nici astfel de doritori nu prea sint. Cererile celor care se vor incumeta sa treaca printr-o noua examinare, pentru a putea preda la clasa, se depun intre 29 si 31 august, pina la ora 12.00, la secretariatul Inspectoratului Scolar Judetean. Pe 1 septembrie vor fi testate cadrele didactice calificate care n-au participat la nici unul din concursurile nationale din perioada 2003- 2005, cele care au obtinut mediii sub 5 in acest an, dar si cadrele didactice care la concursul din 2003 au obtinut medii peste 5, dar in 2004 au avut note sub acest prag. Si suplinitorii fara studii corespunzatoare vor fi testati, insa pe 2 septembrie. "Suplinitorii calificati vor fi testati printr-o proba scrisa, cu subiecte din tematica care a fost necesara pentru concursul national din iulie 2005. Suplinitorii fara studii corespunzatoare vor fi testati pe baza unei tematici stabilite de inspectorii scolari de specialitate si care va fi afisata la avizierul ISJ in timp util", a precizat inspectorul de personal Vasile Grapa. Trebuie mentionat ca persoanele care opteaza pentru disciplinele limba franceza si engleza vor mai sustine si un interviu, iar cei care aleg muzica, desenul, informatica sau intruirea practica vor trebui sa treaca printr-o proba practica, care va fi sustinuta doar daca obtin note peste 5.00 la scris. "Nici un cadru didactic, cu studii sau fara studii, nu va putea suplini in anul scolar 2005-2006 daca n-a participat la una din formele de examinare mentionate. Sedintele publice pentru repartizarea pe posturi vor avea loc pe 8 si 9 septembrie. Prioritate vor avea cadrele didactice care au participat la unul din concursurile nationale din 2005, 2004 si 2003 si au obtinut minim nota 5", a mai atras atentia inspectorul de personal Vasile Grapa. Posturile vacante pot fi consultate la sediul ISJ. Lista va fi actualizata si pe 7 septembrie, pina cind vor mai aparea catedre libere in urma cererilor de concediu fara plata, pentru studii sau cresterea copilului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.