Educație

Directorii de scoli, instruiti cu privire la situatiile de urgenta

Iulia Nicolaie
2 oct 2009 1017 vizualizări
Elevii trebuie sa participe la cel putin un exercitiu de simulare a unei catastrofe pe semestru

Directorii unitatilor de invatamint s-au reunit ieri in cadrul unei sedinte organizate la Inspectoratul Scolar. Acestia au fost vizitati de lt. Constantin Vlad, ofiter in cadrul serviciului de prevenire al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), care le-a cerut sa faca cel putin un exercitiu de alarmare cu elevii pe semestru. "In urma verificarilor din teren, avem o rugaminte. Nu mai depozitati rechizitele scolare sub scari, pentru ca este singura cale de acces de la etajele superioare", a declarat ofiterul. Directorii trebuie sa trimita catre ISJ planificarea exercitiilor de alarmare, pentru ca informatiile sa fie centralizate, datele la care se vor desfasura activitatile de simulare a situatiilor de urgenta, plus un numar de contact al responsabilului cu situatiile de urgenta din unitatea scolara. Tot in acest scop, pe 16 octombrie, incepind cu ora 12.00, va avea loc o sedinta de instruire. Constantin Vlad a mai adus la cunostinta celor prezenti si campania pe care institutia o are in derulare, intitulata "O casa sigura, o viata in plus". "Avind in vedere numarul mare de incendii care se produc in locuinte si gospodarii cetatenesti, soldate cu prea multe pierderi de vieti omenesti si pagube mari asupra bunurilor, se va pune accent pe prevenirea incendiilor in locuinte si gospodarii cetatenesti, avind ca si grup tinta copiii cu virste cuprinse intre 3 si 6 ani, respectiv 7 si 14 ani", informeaza institutia. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.