Educație

Mini-Congres Eco, gazduit de prescolari

Iulia Nicolaie
30 sep 2009 1140 vizualizări
Micutii au invatat despre reciclare si colectarea selectiva a deseurilor

Prichindeii de la grupa mare pregatitoare a Gradinitei nr. 17 au fost ieri amfitrionii unei activitati ecologiste, la care au participat copii de la mai multe scoli din Focsani. "Prescolarii de la grupa mare pregatitoare coordonati de Liliana Sandu si Clara Moraru au primit musafiri din rindul prescolarilor si scolarilor de la Scoala «Duiliu Zamfirescu», Scoala «Ion Basgan», Scoala Tifesti si Centrul Scolar de Educatie Incluziva «Elena Doamna». Actiunea a fost gindita ca un congres al copiilor dedicat zilei internationale a curateniei si se inscrie in calendarul actiunilor eco din proiectul ecologic «O natura curata pentru copiii lumii»", ne-a spus Liliana Sandu. Copiii au avut parte de lectii interactive de ecologie, oferite atit de reprezentantul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM), Rodica Bonceag, cit si de patru voluntari ai Colegiului National "Al. I. Cuza", care le-au impartit micutilor saci de culori diferite, dupa ce le-au explicat pe indelete colectarea selectiva a deseurilor. Prichindeii au putut mai apoi sa-si verifice cunostintele printr-o proba practica, adunind de pe jos gunoaiele si apoi punindu-le in saci de culori corespunzatoare, transformindu-se astfel in "detectivi ai curateniei". "Vreau sa-mi promiteti ca le veti spune tuturor sa arunce gunoiul la cos si nu pe jos. La primavara puteti sa plantati flori, puteti planta si copacei care sa creasca mari odata cu voi", le-a spus Rodica Bonceag copiilor, care au incheiat activitatea strigind in cor: "Mai vrem!". Actiunea a avut ca parteneri ISJ, CUP SA, APM, Crucea Rosie si Eco Rom Ambalaje. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 12 ore, 2 minute, 56 secunde
Este o initiativa laudabila si foarte utilila. Copii capata deprinderi sanatoase si serioase. Succes doamnelor educatoare care se implica f mult in formarea copiilor.
, acum 739398 zile, 12 ore, 2 minute, 56 secunde
* copiii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.