Educație

Clase de SAM fara elevi

Camelia Stănilă
11 aug 2005 1023 vizualizări
Multe din clasele de arte si meserii de la sate nu vor avea elevi la inceputul anului scolar. Desi planul de scolarizare la clasa a IX-a a fost realizat in asa fel incit numarul locurilor sa corespunda cu numarul de absolventi, situatia materiala a multor familiilor din mediul rural face imposibila scolarizarea elevilor

Multe din clasele de arte si meserii de la sate nu vor avea elevi la inceputul anului scolar. Desi planul de scolarizare la clasa a IX-a a fost realizat in asa fel incit numarul locurilor sa corespunda cu numarul de absolventi, situatia materiala a multor familiilor din mediul rural face imposibila scolarizarea elevilor. "Vor ramine clase nerealizate pe SAM, in mediul rural. Elevii din localitatile unde nu exista scoli de arte si meserii nu se vor putea duce in localitatile invecinate, pentru ca nu au burse, nu li se asigura transport ... Am decretat invatamint obligatoriu de 10 clase, dar nu le asiguram elevilor tot ce le trebuie ... In orase nu vor fi insa probleme legate de nerealizarea caselor", a afirmat inspectorul Neculai Florea, responsabil cu admiterea elevilor in clasa a IX-a. In urma cu citeva zile, Inspectoratul Scolar a rezolvat si situatiile deosebite aparute in urma repartitiilor computerizate la liceu si SAM. Desi au ramas vacante citeva sute de locuri, doar 68 de cereri au fost depuse din partea elevilor. 63 dintre acestea au fost aprobate, doar 9 fiind pentru clase de liceu. Potrivit oficialilor din invatamint, foarte putini elevi au vrut sa se transfere de la o unitate de invatamint la alta, fiind nemultumiti de repartitia facuta de calculator. Majoritatea celor care au depus cereri in acest sens nu au avut cistig de cauza, avind in vedere ca media lor de admitere era mai mica decit ultima medie cu care s-a intrat la profilul respectiv.

In urmatoarea perioada va avea loc si admiterea pentru invatamintul rural si cu frecventa redusa, insa locurile disponibile pot fi ocupate doar de candidatii care au implinit virsta de 18 ani pina la data de 31 august 2005, inclusiv. Inscrierile se fac intre 24 si 26 august, iar repartizarea va avea loc intre 1 si 7 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.