Educație

Octombrie, luna scolii de altadata la Biblioteca

Iulia Nicolaie
29 sep 2009 1243 vizualizări
Diplome de merit din anul 1932, oracole si caiete de amintiri, manuale, carnete de note si fotografii, toate acestea alcatuiesc inedita expozitie

Focsanenii care privesc cu nostalgie in trecut si isi amintesc cu placere de bancile scolii, costumul de pionier sau stilourile care mereu picurau pe caiet se pot intoarce in timp gratie unui nou proiect al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu", intitulat "Scoala de altadata". Luna octombrie va fi transformata in luna amintirilor din scoala, printr-o expozitie deschisa publicului larg la sediul central al bibliotecii, de luni pina vineri, intre orele 8.30 si 20.00. "Privim scoala, de fiecare data cu alti ochi, intii ca elevi pasind timid, mai tirziu ca parinti sau indrumatori ai elevilor, iar biblioteca este intotdeauna alaturi de drumul acesta, mereu in schimbare al elevului si al scolii. Expozitia, care cuprinde peste 70 de exponate, doreste sa readuca in inimile focsanenilor un strop din atmosfera scolii de altadata, cu tot ceea ce era bun si simplu, cu rechizite apartinind diverselor perioade de timp, incepind cu diplome de merit din anul 1932, cu jocuri, jucarii, caiete si carti ale copilariei din anii "˜50"" "™80, cu oracole si caiete de amintiri, carnete de note si fotografii, amintiri de suflet din aceasta perioada trecuta, dar nu si uitata", a facut o scurta prezentare bibliotecara Maria Cristina Olaru. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.