Educație

Scolile vrincene nu isi vor schimba prea mult infatisarea

Camelia Stănilă
10 aug 2005 911 vizualizări
Seful ISJ este sceptic si in privinta autorizatiilor de functionare a unitatilor de invatamint

Seful ISJ este sceptic si in privinta autorizatiilor de functionare a unitatilor de invatamint


Cu aproape o luna inainte de inceperea anului scolar, multe unitati de invatamint din Vrancea nu au demarat lucrarile de igienizare si reparatiile necesare pentru inceperea in bune conditii a anului scolar. Din pacate, ca si in anii trecuti, scolile nu vor avea parte decit de citeva cirpeli, atit cit va permite bugetul alocat de consiliile locale. In afara de citeva interventii pe ici pe colo, de schimbarea geamurilor sparte sau a unor instalatii electrice si sanitare, scolile nu isi vor schimba prea mult infatisarea. Asa ca exista riscul ca si in noul an scolar multe din salile de clasa sa arate exact la fel ca in iunie, iar povara realizarii unei atmosfere propice studiului sa cada tot pe umerii parintilor. Inspectorul scolar general, Danut Popoiu, a precizat ca, la ora actuala, nu are o situatie clara in privinta curateniei din scoli, insa directorii din mediul rural care au solicitat concediu pina la aceasta data au asigurat ca nu vor exista probleme la acest capitol. "Directorii din mediul rural m-au asigurat ca, pina intra in concediu, curatenia este gata. Pina acum nu am facut verificari in privinta igienizarii, insa acest lucru se va face intre 15 si 31 august, cu ajutorul inspectorilor de specialitate. Normal, curatenia trebuie finalizata pina la 1 septembrie, fondurile fiind alocate de consiliile locale", a afirmat "generalul" scolilor vrincene. Seful ISJ spune ca sumele alocate si modul de realizare a curateniei si reparatiilor curente din scoli depinde si de relatia existenta intre director si primar. "Ori sint in relatii excelente si au tot ce le trebuie, si sint destule astfel de situatii, ori oamenii sint consolati si accepta motto-ul «Daca n-ai ce-ti place, sa-ti placa ce ai». In astfel de situatii cred ca vinovatii principali sint totusi primarii, care n-au inteles si nu cred ca vor intelege vreodata faptul ca sanatatea si cultura unei natii sint esentiale", a mai completat Danut Popoiu. Oficialul scolar s-a aratat sceptic si in privinta numarului de scoli care vor primi autorizatii de functionare in noul an scolar. Totusi, seful ISJ Vrancea este de parere ca, pina la urma, parintii si cadrele didactice vor contribui la asigurarea unui mediu sanatos si confortabil in salile de clasa. Cit priveste scolile din Focsani, primarul Decebal Bacinschi s-a limitat a ne asigura ca fiecare scoala a primit banii prevazuti in buget si ca nu vor exista probleme la capitolul curatenie. "De saptamina viitoare ne vom ocupa si de aceasta problema, insa e devreme, directorii si profesorii sint in concediu ...", a spus primarul municipiului Focsani, fara a comenta daca banii alocati vor fi sau nu suficienti pentru reparatiile din scolile municipiului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.