Educație

Unii sint mai bugetari decit altii la sporuri

Ziarul de Vrancea
26 sep 2009 1108 vizualizări
Spune Constantin Grigore, liderul de sindicat al dascalilor, adaugind ca salariile educatorilor vor creste in minus cu 40 % u si cei de la FEN anunta o posibila greva japoneza in scoli

Liderul SLI Vrancea, Constantin Grigore, le-a dat joi o veste proasta reprezentantilor invatamintului prescolar prezenti la ISJ, anuntindu-i ca, la fel ca si ceilalti dascali, le vor fi reduse sporurile si ca salariile le vor "creste in minus cu 40 %". "Se anuleaza toate sporurile de care beneficiau cei din invatamint. Nu va ramine decit sporul de vechime. De doua luni de zile, dialogul cu guvernul este unul al surzilor. Ne asteptam la o perioada extrem de grea si se pare ca unii sint mai bugetari decit altii", a precizat sindicalistul Constantin Grigore, liderul judetean al FSLI. Acesta a mai adaugat ca, in acest fel, tinerii sint indepartati de invatamint. "Acum, si cei care fac naveta platesc contravaloarea biletelor din salariu, pentru ca bugetul Consiliilor Locale este pe avarii. Si sint foarte multi colegi tineri cu salarii foarte mici in situatia aceasta", a sustinut liderul SLI. Acesta a adus vorba si de cele 10 zile de concediu fortat care nu pot fi decit in detrimentul copiilor, care ramin sa bata turca in zilele in care dascalii lor vor fi obligati sa plece acasa. De altfel, nu mai este nici un secret ca educatia fierbe si ca se anunta miscari de protest. Rezultatul preliminar al referendumului initiat de Federatia Educatiei Nationale (FEN) arata ca majoritatea membrilor opteaza pentru greva japoneza de solidaritate cu toti salariatii bugetari in ziua de 5 octombrie, Ziua Mondiala a Educatiei, si participarea la mitingul de protest din 7 octombrie, alaturi de colegii din CNS Cartel Alfa cu ocazia Zilei Mondiale a Muncii Decente. "Finalizarea stringerii rezultatelor din toate organizatiile sindicale va avea loc pina la 2 octombrie, data la care vom comunica procentele finale de vot. Ulterior, in functie de dinamica evenimentelor, FEN va decide cu privire la escaladarea formelor de protest", declara directorul FEN, Dragos Neacsu. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.