Educație

Desene pe asfalt si distractie pe role

Doina Ganea
24 sep 2009 1125 vizualizări
Asa a fost sarbatorita Ziua mondiala fara masini la Marasesti

Cu toate ca marti s-a sarbatorit Ziua Mobilitatii, asociatiile care sustin mersul cu bicicleta nu prea au promovat acest eveniment, iar majoritatea focsanenilor nu s-au conformat la cerintele ecologistilor de a lasa masina in parcare. Concetatenii nostri au celebrat evenimentul din masina, in drum catre serviciu. Altfel s-au derulat insa lucrurile la Marasesti, unde, in cadrul "Saptaminii mobilitatii europene" organizata in perioada 16-22 septembrie, manifestarile s-au tinut lant. Pe parcursul intregii saptamini Primaria Marasesti si Garda de Mediu au initiat diverse activitati prin care sa-i faca pe soferi sa renunte macar pentru o zi la masina, alternativele propuse fiind bicicletele si rolele. Pe 16 septembrie, de Ziua internationala a stratului de ozon, au fost distribuite materiale informative si au fost curatare trotuare si spatii verzi. Specialistii din cadrul Spitalului orasenesc Marasesti au organizat o actiune de informare in scoli despre impactul mobilitatii asupra sanatatii. In aceeasi saptamina, prichindeii de la gradinita au facut dovada talentului lor in cadrul actiunii de desene pe asfalt cu tema "Aer pentru viata", in timp ce tinerii au putut sa invete sa mearga pe role sau si-au demonstrat maiestria la concursul de viteza cu rolele. Duminica, elevii Grupului Scolar Marasesti au prezentat o expozitie cu desene si au avut o actiune de ecologizare in Parcul civic. Marti, 22 septembrie, in cadrul "Zilei fara masina" a fost restrictionat traficul rutier pe Str. Republicii. Fiind "Ziua mersului pe jos", salariatii Primariei Marasesti au dat un bun exemplu in acest sens. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.