Educație

Saltele murdare si mobila mucegaita la Gradinita nr. 2

Iulia Nicolaie
19 sep 2009 1060 vizualizări
Lipsa fondurilor pentru achizitia de mobilier a fost rezolvata de Primarie prin aducerea la gradinita a unor paturi vechi si pline de mucegai u paturile nu au fost acceptate, insa prichindeii vor dormi pe saltele uzate, si ele donate u copiii nu beneficiaza nici de mese calde, in ciuda faptului ca sint inscrisi la program prelungit, deoarece gradinita nu are mese

Situatie de nedescris la Gradinita nr. 2 din Focsani. Circa 100 de prichindei asteapta bani de la Ministerul Educatiei pentru a putea dormi in gradinita cu program prelungit la care parintii i-au inscris cu luni bune in urma, in speranta ca cei mici vor avea conditii decente cit ei vor fi la munca. Desi gradinitele din judet si-au deschis portile inca de luni, in mijlocul municipiului Focsani prescolarii au ajuns intr-o gradinita proaspat reabilitata in care, desi trebuiau sa manince si sa doarma, nu pot beneficia de nici unul dintre aceste servicii. Reprezentantii unitatii s-au trezit ieri cu paturi mucegaite, saltele murdare si folosite si mobila veche. "Luni, cind am venit la deschidere, a venit si domnul primar, care a spus ca s-au alocat fonduri de 4,5 miliarde de lei vechi, dar ca nu au ajuns inca. Pina acum nu mi-am facut probleme, dar acum nu mai avem unde sa ne lasam copiii. Firma de catering nu a incheiat inca un contract deoarece mesele sint vechi. Celui mic ii dau pachetel de acasa. Zilele trecute a dormit intr-un patut dintr-o clasa nerenovata. In plus, daca imi lipseste copilul trei zile are nevoie de aviz epidemiologic si stim cu totii cita birocratie si aglomeratie este", ne-a spus Mirela Braniste, mama unui prichindel de la grupa mica. Intre timp, dupa reclamatiile parintilor si ale personalului gradinitei, paturile au fost scoase din incinta unitatii, insa citeva saltele si obiecte de mobilier aflate intr-o stare proasta au ramas "mostenire" prescolarilor. Reprezentantii Inspectoratului Scolar le dau sperante parintilor, spunind ca in citeva saptamini copiii vor beneficia de mobila nou-nouta. "Ni s-au aprobat fondurile pentru mobilier, doar ca va trebui sa mai asteptam putin. Primarul s-a implicat foarte tare, a facut extinderea spatiului. Din pacate pentru gradinita, ce a fost mai bun din mobila s-a distribuit deja. De asemenea, fiind cu program prelungit, nu le-am pretins parintilor sa-i ia acasa la ora 13.00. Pot sa stea la gradinita si sa doarma acasa. Parintii au fost anuntati de la inceput ca vorbim de un spatiu nou care s-ar putea sa nu fie gata la inceputul anului", a declarat inspectorul pentru invatamint prescolar, Cristina Mazilu.


Bacinschi nu stie cind vor veni banii


Daca reprezentantii ISJ au o viziune mai optimista, cum ca fondurile ar veni in citeva saptamini, primarul Decebal Bacinschi este ceva mai pesimist si tine sa adauge ca ISJ nu l-a anuntat din timp ca in acel spatiu ar urma sa functioneze o gradinita cu program prelungit. "Nu stiu cind vor veni banii, noi am facut mai multe adrese la minister. Nu depinde de noi, dar poate vom reusi totusi sa gasim o solutie. Am vorbit deja si cu parintii. Inspectoratul Scolar trebuia sa ne faca cunoscut din timp faptul ca gradinita era cu program prelungit", a specificat Bacinschi. Directorul unitatii, Ligia Georgescu, a mentionat ca face tot posibilul ca parintii sa fie multumiti, lucru intarit si de aspectul impecabil al salilor de clasa, truda educatoarelor fiind materializata pe peretii gradinitei, prin desene care de care mai frumoase. "Acesta este singurul spatiu in care s-a investit pentru prescolari. In banii care s-au cerut de la minister intra si sume pentru amenajarea curtii. Pentru grupele nou formate, de luni va fi si masa, pot ramine la noi pina la orele 16.00, 17.00, doar ca nu pot dormi. Avem promisiuni ca vom primi si paturile in scurt timp. La sedinta cu parintii am discutat si m-au anuntat multi dintre ei ca ii duc pe copii la bunici. Nici unul dintre ei nu si-a retras copilul de la noi", a afirmat Ligia Georgescu. La Gradinita cu program prelungit nr. 2 invata patru grupe cu program de dupa-amiza si o grupa cu program normal, in total 100 de prichindei. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.