Educație

Cuzistii prezinta realizarile proiectului privind reciclarea

Ziarul de Vrancea
18 sep 2009 1212 vizualizări
Elevii au amplasat cosuri special compartimentate pentru deseuri si au ecologizat Cringul Petresti si zona Manastirii Putna

Cuzistii organizeaza astazi un seminar si o expozitie de fotografie pe probleme de ecologie la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. Activitatile vor fi desfasurate de catre coordonatorii proiectului "Reciclarea, o sansa pentru noi si generatiile viitoare" si vor avea loc in cadrul Colegiului National "Al. I. Cuza". "Ne propunem sa va impartasim experienta acumulata de-a lungul unui an de zile, demonstrind ca institutiile de invatamint pot obtine beneficii reale in urma derularii unor astfel de proiecte educative", spun cuzistii. Intilnirea va avea loc incepind cu orele 10.00, la sala de festivitati a ISJ. Ambitiosul proiect este finantat in proportie de 90% de Administratia Fondului pentru Mediu, iar 10%, insemnind 1.700 lei, din fondurile colegiului. Printre actiunile cuzistilor s-au numarat amplasarea unor cosuri special compartimentate pentru deseuri, ecologizarea zonei Cringului Petresti si a zonei Manastirii Putna, in total o arie de 15 hectare de teren si vizitarea firmelor locale de colectare si reciclare a deseurilor. Poate cel mai important aspect al acestei campanii curajoase este incercarea de schimbare a mentalitatii vrincenilor, multi dintre noi fiind obisnuiti sa aruncam gunoaiele pe strazi fara remuscari. Managerii acestui proiect sint profesoarele Loredana Diac si Teodora Bentz. Proiectul mai are ca parteneri Remat si CUP S.A. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 5 minute, 47 secunde
ideea apartine celor de la DJT cu ANT! ei doar fura ideile altora;)! Sunt doar mai rapizi! si ecolgizeaza? se distreaza si lasa gunoaie mai multe in urma!;)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.