Educație

Elevii vrinceni sint cautati de boli

Raluca Manolache
17 sep 2009 1004 vizualizări
unii medici de familie din rural refuza sa ii viziteze pe elevii din scoli u Un copil bolnav, in mod normal, nu trebuie primit in colectivitate , a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea

Sanatatea prichindeilor din gradinite si a elevilor din clasele de gimnaziu, licee si scoli profesionale este luata la bani marunti de medicii scolari care au demarat triajul epidemiologic care se face la inceputul fiecarui an scolar. Astfel, timp de doua saptamini, medicii si asistentii scolari au obligatia de a controla fiecare elev din unitatile de invatamint vrincene, mai ales ca pot exista copii bolnavi care pot raspindi virusii in colectivitate. In cazul in care va fi gasit un copil cu riie sau paduchi, sau viroze respiratorii, acesta va fi scos din colectivitate si trimis acasa pentru tratament. "Este in derulare in cabinetele medicilor din urban triajul epidemiologic al elevilor si al copiilor din gradinite", a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea. Aceasta actiune ar fi trebuit sa se deruleze si in rural, insa unii medici de familie refuza sa intre in scoli. De asemenea, medicii trebuie sa aiba in vedere si noua gripa. Pentru a reduce la maximum imbolnavirile cu virusul noii gripe, AH1N1, in colectivitatile de elevi, toate scolile sint obligate sa organizeze Comitete de gripa care vor fi responsabile cu informarea si educarea parintilor si a elevilor privind riscurile acestei boli. "Un copil bolnav, in mod normal, nu trebuie primit in colectivitate. Cadrele didactice trateaza cu superficialitate aceasta problema din dorinta de a pastra copiii si a-i multumi pe parinti", a precizat dr. Marina Maiorov. In Romania au fost confirmate 326 de cazuri de gripa cu tulpina noua AH1N1. Numai in saptamina 7 "" 13 septembrie au fost inregistrate 10 noi cazuri, care au prezentat forme clinice usoare si au primit terapie antivirala. Ministerul Sanatatii face apel la cadrele didactice si parinti in egala masura sa trateze cu maxima responsabilitate starea de sanatate a copiilor, precum si masurile de preventie si actiune in cazul noii forme de gripa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.