Educație

Ajutoare de la presedintie

Camelia Stănilă
5 aug 2005 1474 vizualizări

30 de prichindei vor uita de necazuri in tabere

In localitatile Biliesti si Marasesti s-a desfasurat zilele trecute o actiune de solidaritate venita in sprijinul copiilor care provin din familiile afectate de inundatii. Ajutorul a venit la initiativa Presedintiei Romaniei, iar Ana Nicolescu, directorul de proiect, impreuna cu o intreaga echipa au venit in cele doua localitati pentru a oferi personal cele necesare celor in nevoi. "Am desfasurat zilele trecute, la initiativa presedintelui Traian Basescu, o actiune de solidaritate cu copiii din Vrancea. Am fost in Marasesti si in Biliesti pentru a imparti cele necesare. Am incarcat doua camioane, cite unul pentru fiecare localitate, cu paturi, perne, haine, alimente si apa, astfel incit ei sa nu duca lipsa de nimic. De asemenea, am avut un proiect, «Solidaritate culturala pentru Romania», care a constat in organizarea unei tombole si a unei licitatii in urma careia am strins fonduri care vor fi folosite in acelasi scop", ne-a spus Anca Nicolescu. Ajutoarele sosite in judet sint destinate copiilor din familiile napastuite si vor fi impartite pe baza listelor intocmite de Inspectoratul Scolar. Acestea vor fi trimise primariilor din fiecare localitate afectata, urmind ca edilii sa fie cei responsabili pentru buna impartire a lor. Fondul alocat pentru ajutoare se ridica la 80.000 de euro, bani cu care urmeaza sa se reconditioneze si citeva clase agfectate de inundatii. De asemenea, 30 de copii vor avea ocazia sa plece pentru un sejur de o saptamina in tabere la Neptun si la Sinaia. Proiectele sint in plina desfasurare, acestea urmind a se finaliza cu un concert la Ateneul Roman din Bucuresti, planuit pentru data de 17 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.