Educație

14 septembrie, zi libera?

Iulia Nicolaie
12 sep 2009 3900 vizualizări
Dascalii ar putea veni la munca marti, 15 septembrie, in a doua zi de scoala, dupa modelul parlamentarilor


Anul scolar ar putea debuta cu stingul. Federatia Educatiei Nationale (FEN) propune membrilor de sindicat sa nu se prezinte la locurile de munca in prima zi a anului scolar asa cum vor face si parlamentarii, care si-au luat liber pentru data de 14 septembrie. "în conditiile in care senatorii si deputatii au o zi libera, consideram ca toti angajatii ar trebui sa beneficieze prin similitudine de aceasta. Nu este normal ca unii sa lucreze iar altii sa tina discursuri despre "minunatele" conditii create invatamintului si despre "propasirea Romaniei pe cele mai inalte culmi ale progresului si civilizatiei", este de parere Constantin Ciosu, secretar general al FEN. Sindicalistii le reamintesc politicienilor toate "gafele" facute, de la legea 221 a majorarilor salariale, care nu a fost aplicata, la legea 315 privind alocarea a 100 de euro pentru achizitionarea materialelor pentru perfectionare, pina la obligatia salariatilor la cele 10 zile fara plata. "Fata de toate acestea, consideram ca salariatii au toate motivele redeschiderii conflictului de munca cu toate consecintele ce decurg din aceasta", a mai adaugat Ciosu. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, le-a cerut zilele trecute dascalilor sa nu boicoteze dechiderea anului scolar, insa a recunoscut si dreptul membrilor de sindicat de a nu participa la festivitatile prilejuite de acest eveniment. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.