Educație

Gripa porcina ar putea inchide scolile

Raluca Manolache
12 sep 2009 980 vizualizări
In fiecare zi, unitatile scolare sint obligate sa realizeze chestionarea elevilor si evidenta simptomelor respiratorii u Parintii ar trebui sa inteleaga ca atita timp cit copiii sint bolnavi nu au ce cauta in colectivitate , a precizat dr. Carmen Turcan

Unitatile de invatamint in care se confirma, prin analize de laborator, trei cazuri de imbolnaviri cu gripa AH1N1 in clase diferite, isi vor suspenda activitatea pentru sapte zile. Aceasta este una dintre masurile impuse de Ministerul Sanatatii, care a elaborat un plan special de monitorizare, prevenire si actiune in cazul imbolnavirilor cu noul virus in scoli. Astfel, unitatile scolare vor avea obligatia sa-si organizeze comitete de gripa care vor fi responsabile cu informarea si educarea parintilor si a elevilor privind preventia imbolnavirii. De asemenea, in fiecare zi, unitatile sint obligate sa realizeze chestionarea elevilor si evidenta simptomelor respiratorii. In cazul aparitiei de cazuri de imbolnavire in rindul cadrelor didactice, acestea au obligatia de a anunta conducerea unitatii si de a se prezenta la medicul de familie/spitalul de boli infectioase pentru diagnostic si tratament. "In cazul confirmarii unei singure imbolnaviri intr-o clasa, se dispune inchiderea clasei si izolarea colectivului pe o durata de 7 zile. DSP va dispune suspendarea activitatii unitatii de invatamint pe o perioada de 7 zile, daca se confirma, prin analize de laborator, un numar de trei cazuri de imbolnavire prin gripa A/H1N1 in clase diferite ale aceleasi unitati de invatamint", se arata intr-un comunicat al MS. De altfel, pina pe 30 septembrie la fiecare scoala trebuie sa se organizeze intilniri cu parintii pentru a li se prezenta masurile care trebuie respectate. "De luni se va intra in scoli, iar copiii vor fi controlati din toate punctele de vedere. Copiii bolnavi vor fi scosi din colectivitate. Parintii ar trebui sa inteleaga ca atita timp cit copiii sint bolnavi nu au ce cauta in colectivitate", a precizat dr. Carmen Turcan, sefa Compartimentului de Promovare a Sanatatii. Ministerul Sanatatii face apel la cadrele didactice si parinti in egala masura sa trateze cu maxima responsabilitate starea de sanatate a copiilor, precum si masurile de preventie si actiune in cazul noii forme de gripa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.