Educație

Maraton jurnalistic la Centrul de Limbi Straine

Iulia Nicolaie
10 sep 2009 886 vizualizări
Voluntarul american Zack Baddorf ii asteapta pe tineri la discutii astazi si miine, intre orele 9.00 si 16.00

Astazi si miine, tinerii din judet vor putea descoperi tainele presei prin intermediul unui atelier de jurnalistica, care are loc la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". "Atelierul de jurnalistica, coordonat de Zack Baddorf, fost jurnalist si corespondent de razboi, actualmente voluntar la Corpul Pacii SUA, propune liceenilor o serie de activitati menite sa-i initieze in tainele presei scrise. Arta scrierii articolelor, a reportajelor, a realizarii interviurilor, arta fotografica si editarea de fotografii, sint citeva dintre cursurile pe care atelierul le va include. Maratonul jurnalistic se va derula pe perioada a doua zile, 10 si 11 septembrie, intre orele 9.00 - 16.00, la Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene, limba de comunicare fiind engleza", spun reprezentantii Centrului de Limbi Straine. Participarea la curs este gratuita. La cursurile organizate in premiera in judet s-au inscris tineri de la mai multe licee din Vrancea dar si din Ramnicu-Sarat, si studenti si masteranzi la jurnalistica si in alte domenii. Reprezentantii centrului au inceput deja sa faca inscrieri pentru un nou astfel de atelier, ce se va desfasura in luna februarie 2010. "Locurile s-au ocupat deja din primele doua zile de inscriere. Pentru ca au fost si sint in continuare foarte multe solicitari, am deschis o noua lista de inscrieri pentru un nou atelier in vacanta intersemestriala de la inceputul lui februarie. Am discutat cu Zack aceasta posibilitate de a relua atelierul si a fost de acord. Deja pe noua lista sint 10 persoane. Mai sint 20 de locuri libere. Oricum, ne asteptam la un asemenea succes si la asa de multe solicitari", ne-a spus AnamariaCatanoiu, coordonatorul Centrului. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.