Educație

S-a lansat revista copiilor Lumina cunoasterii

Iulia Nicolaie
8 sep 2009 955 vizualizări
Este un copil care isi doreste sa fie un bun manager , a spus directorul Bibliotecii despre elevul Mihai Pavel, redactorul-sef al revistei

Managerul de doar 13 ani, Mihai Pavel, a avut ieri parte de o lansare cu fast a revistei sale, "Lumina cunoasterii". La eveniment au luat parte reprezentanti ai mass-media, ai Prefecturii, scriitori reprezentativi ai judetului, dar si familia elevului. "Astazi nu lansam o revista obisnuita. Ce este neobisnuit la ea este faptul ca este lucrata, gindita si coordonata de copii. Mihai Pavel, managerul, este un cititor apropiat al bibliotecii noastre, un exigent cititor, care analizeaza lectura si cartea, nu doar o frunzareste. Este un copil care isi doreste sa fie un bun manager", a spus Teodora Fintinaru, directorul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Micul sef, imbracat la patru ace, le-a povestit invitatilor cite ceva despre ideea de a lansa un astfel de proiect si munca pe care a depus-o pentru ca revista sa sa fie un brand cunoscut. "La o discutie cu amica mea, Ioana Soare, am hotarit sa facem acest pas, iar in continuare speram sa scoatem cit mai multe numere", a povestit Mihai Pavel. Noua aparitie a fost citita si "disecata" si de publicistul Gheorghe Neagu care, in afara de laudele aduse colectivului redactional, si-a spus parerea in mod obiectiv asupra publicatiei, criticindu-i din cind in cind pe elevi. "Titlul acestei reviste, "Lumina cunoasterii", nu este o gluma. Intr-adevar nu este o revista care sa se lupte cu marile reviste ale lumii, dar are o dorinta fatisa de a atrage si alte valori", a comentat Gheorghe Neagu. Acesta i-a sfatuit pe micuti sa mearga si prin scoli, sa discute cu alti redactori de reviste scolare, si a apreciat grafica buna a publicatiei. La "Lumina cunoasterii" lucreaza zece redactori cu virste cuprinse intre 11 si 15 ani, intr-un sediu improvizat la Centrul de Limbi Straine. Copiii scriu despre literatura, protectia mediului, istoria artelor, geografie, religie, biologie, sport si multe alte domenii. Redactorii integreaza in continutul publicatiei si opinii proprii sau glumite. Cei care vor sa achizitioneze "Lumina Cunoasterii", in valoare de 5 lei, o pot face direct de la sediul Centrului de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.