Educație

87 de posturi libere dupa sedinta de repartizare pentru suplinitori

Iulia Nicolaie
5 sep 2009 1657 vizualizări
Sedinta de repartizare a suplinitorilor calificati a durat aproximativ noua ore u majoritatea posturilor oferite au fost din sate indepartate, la care se ajunge cu greu

Aglomeratia a fost cuvintul de ordine in la sedinta de repartizare pe posturi a suplinitorilor calificati de ieri. In urma sedintei de repartizare, 87 de posturi au ramas vacante in judet, dintre care 22 de catedre complete. Astfel, oficialii din Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) au organizat luni o intrunire cu dascalii pensionari, cu scopul de a se ocupa posturile ramase libere. Reprezentantii ISJ nu au putut sa dea ieri seara o situatie exacta a materiilor la care au ramas posturi libere sau locatia acestor catedre. Cert este ca negocierea posturilor a durat foarte mult, profesorii discutind intre ei atit in afara sediului ISJ sau pe hol, cit si in timpul sedintei, care s-a prelungit din aceasta cauza pina dupa orele 18.00. De la repartizare nu au lipsit momentele de umor, mai ales cind unul dintre dascali, profesor de franceza, fiind intrebat de catre colegi de ce a ales un post la Boghesti a replicat "Pai, daca Inspectoratul Scolar nu are posturi la Paris, eu ce sa fac?". Imbulzeala a fost cuvintul de ordine si la secretariatul institutiei, unde cei interesati de posturi au stat la cozi zeci de minute. Nici acuzatiile nu au lipsit de la sedinta, unii dascali comentind ca anumite persoane nu ar fi meritat posturile ce le-au fost repartizate. "Cum a putut aceasta profesoara cu grave deficiente psihice sa obtina un post, eu nu inteleg?!? Cei care le dau unor astfel de oameni atestate ca sint apti psihic sint niste oameni inconstienti", ne-a spus un profesor. O alta problema pusa pe tapet de inspectorul de la resurse umane, Cristinel Stiru, a fost cea a profesoarelor care au ramas insarcinate, mai ales dupa ce unele colege le-au "pirit" la oficialii ISJ. "Eu nu am de unde sa stiu care dintre cadrele didactice sint insarcinate. Daca nu am documente, nu pot sa fac nimic", a precizat Stiru. De mentionat ca posturile scoase "la oferta" ieri au fost, in mare parte, in sate indepartate, unde se ajunge foarte greu, oricare ar fi mijlocul de transport folosit. "De multe ori, cadrele didactice iau posturile, fara sa stie exact unde vor ajunge, iar mai apoi renunta si este pacat", ne-a spus o profesoara. Din aceste motive, oficialii din Inspectorat s-au "dotat" cu o harta a judetului, pentru a le arata participantilor locatia in care urmeaza sa ajunga daca accepta postul. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.