Educație

Labirintul The Bad Clock , un altfel de spectacol

Daniel Garleanu
28 aug 2009 1268 vizualizări
povestea sociala a fost pusa in scena de liceenii care n-au vrut sa piarda vara

Spectacolul de tip labirint "The Bad Clock" (Ceasul rau "" n.r.) a fost organizat de aceasta data exclusiv de elevii liceelor din Focsani. Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarescu", Colegiul National Unirea si Scoala "Stefan cel Mare" au trecut peste interferentele dintre grupurile scolare si au realizat un spectacol de timp labirint. Dupa ce si-au petrecut la inceputul lunii trei zile in centrul orasului pentru a stringe problemele vrincenilor pe un panou, au realizat din rindurile scrise de acestia o poveste sociala. Elevii s-au plins ca nu a fost foarte usor sa gasesca o locatie pe care sa o amenajeze, astfel ca gazda spectacolului este sala de sport a Liceului Pedagogic. Dat fiind faptul ca proiectul s-a desfasurat pe timpul vacantei, labirintul nu a deranjat sustinerea orelor de curs. Elevii organizatori s-au declarat mindri de spectacolul pe care l-au organizat. "Am facut "The Bad Clock" cu extractii din problemele sociale ale oamenilor pe care le-au scris pe panou. Am incercat sa obtinem o alta locatie dar nu am fost acceptati nicaieri. Cu toate acestea sintem mindri ca am reusit", a spus coordonatorul proiectului, Alexandra Mocanu, eleva la Liceul Pedagogic. De asemenea, si ceilalti care au pus umarul atit moral cit si financiar la realizarea proiectului au fost multumiti. "Am reusit sa demonstram trainerilor pe care i-am avut de la Asociatia Epsilon III ca am dobindit cunostintele necesare organizarii independent a unui astfel de spectacol", a spus Maria Alexandra, o alta participanta la proiect. "Proiectul fiind pentru societate ne-a adus un plus de satisfactie. Trebuie sa le aratam oamenilor ca nu sintem doar niste tineri care isi pierd vara", a spus si Liviu Vieru. Elevii au fost atent supravegheati de profesoara Carmen Ion, director adjunct al Liceului Pedagogic. "Spectacolul contine teme si motive de circulatie universala. Este un labirint diferit de celelalte pentru ca accentueaza latura reflexiva punind probleme existentiale. Este mai putin ludic si detine mai multa gravitate", ne-a spus Carmen Ion. Spectacolul este la a patra editie iar accesul se face pe baza de invitatie. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 1 ora, 43 minute, 11 secunde
Labirintul nu s-a desfasurat doar in sala de sport a Liceului Pedagogic .
, acum 739392 zile, 1 ora, 43 minute, 11 secunde
Ma bucura faptul ca inca mai exista speranta. Acesta este viitorul tarii si faptul ca avem tineri cu initiativa, ambitiosi si inteligenti arata faptul ca inca se poate. La mai multe
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.