Educație

Circa 500 de candidati pentru a doua sesiune de bac

Camelia Stănilă
29 iul 2005 793 vizualizări
Absolventii claselor a XII-a care nu au promovat sau au absentat la prima sesiune a examenului de bacalaureat au mai putin de o luna pina la "a doua maturitate".

Absolventii claselor a XII-a care nu au promovat sau au absentat la prima sesiune a examenului de bacalaureat au mai putin de o luna pina la "a doua maturitate". Circa 500 de elevi s-au inscris pina acum la examen, insa numarul candidatilor va mai creste dupa sesiunea de corigente. Potrivit oficialilor din invatamint, elevii din clasele terminale de liceu vor fi reexaminati in intervalul 15-17 august, iar daca promoveaza corigentele se pot inscrie pentru bacalaureat in data de 18 august. Atunci vor putea sa mai apara si candidati din seriile anterioare. Prima proba a bacalaureatului din a doua sesiune, cea orala la limba si literatura romana, este programata pe 22 si 23 august, in timp ce limba moderna va fi sustinuta pe 24 si 25 august. Probele scrise vor debuta pe 29 august, cu limba si literatura romana, iar proba obligatorie a profilului va fi pe 31 august. Pe 1 septembrie va avea loc proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 2 septembrie proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Afisarea rezultatelor va fi realizata pe 5 septembrie 2005, pina la ora 16, iar contestatiile se vor depune in intervalul 16.00 - 20.00. Zilele de 6 si 7 septembrie sint destinate rezolvarii contestatiilor, iar rezultatele finale vor putea fi consultate pe 8 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.