Educație

Bacalaureat prins la copiat

Ziarul de Vrancea
21 aug 2009 1265 vizualizări
La proba de ieri au luat parte 408 absolventi de cursuri liceale, unul dintre ei fiind prins cu fituica in buzunarele pantalonilor

Proba scrisa de limba si literatura romana, care s-a desfasurat ieri, nu a fost lipsita de incidente. Astfel, un absolvent de liceu, de la seral, a fost prins la copiat si dat afara din examen, fapt petrecut la centrul de examen de la Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani. Surse de la fata locului ne-au declarat ca, intr-un exces de zel, profesorul supraveghetor l-a cautat pe elev in buzunare pentru a-i gasi sursa de inspiratie. Dintre cei 418 tineri inscrisi la "examenul de maturitate" nu au lipsit decit 10 in aceasta sesiune. Variantele extrase au fost de doua tipuri. Una din anul 2007, pentru candidatii din seriile anterioare, si o varianta actualizata, din 2009. "A fost respectata programa stabilita de MECI si structura subiectelor exersata de candidati in perioada liceului. Ambele variante au fost alcatuite din trei subiecte care vizeaza evaluarea integrata a competentelor stabilite prin curriculumul din liceu. In varianta din 2007, primul subiect contine 10 cerinte de analiza si intelegere de text, iar varianta din 2009, primul subiect prevede doar 9 cerinte. Punctajele acordate sint echilibrate pe subiecte si cerinte. Consideram ca absolventii au avut ocazia sa demonstreze ca, in anii de liceu, si-au format minime competente de lucru in domeniul limbii si literaturii romane", a detaliat inspectorul de limba romana Maria Lupu. Urmatoarea proba este cea obligatorie a profilului (D) care va avea loc luni, 24 august. Proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (E), scrisa sau practica, este programata marti, 25 august, iar ultima, la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii (F), scrisa sau practica se desfasoara miercuri, 26 august. în data de 28 august vor fi afisate primele rezultate pina la ora 16.00 si vor fi depuse contestatii in intervalul orar 16.00 - 20.00, care vor fi solutionate in intervalul 30 august - 2 septembrie, urmind ca pe 3 septembrie sa fie afisate rezultatele finale. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 2 ore, 7 minute, 8 secunde
ce oameni de nimic.asa le place unora sa faca pe nebunii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.