Educație

Rezultate mediocre la prima proba a Bac-ului

Iulia Nicolaie
19 aug 2009 945 vizualizări
Interesul candidatilor a fost pe încercarea de promovare a examenului si nu pe obtinerea unui rezultat performant , este de parere inspectorul Maria Lupu

Rezultatele primei probe din cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat sint in acest an de nivel mediu, majoritatea notelor fiind cuprinse intre 6 si 8. Nici un candidat nu a fost respins sau eliminat din examen, insa 17 absolventi au lipsit si de la aceasta sesiune a "examenului de maturitate". Spre deosebire de prima etapa a Bac-ului, luni, doar patru elevi au reusit sa ia nota maxima din 121 de candidati reusiti. "La proba orala de limba si literatura romana, candidatii au promovat cu note acceptabile, situate in intervalul 6,00-7,00- 8,99. Multi absolventi stiu sa abordeze un text nonliterar si literar la prima vedere. S-a constatat, de asemenea, ca au cunostinte integrate de limba si comunicare. Notele cuprinse intre 5,00- 6,99 indica faptul ca unii dintre ei au probleme de operare cu notiuni si concepte proprii textelor literare si nonliterare. Consideram ca notele putine de 10, doar 4 note, arata ca interesul candidatilor, in aceasta sesiune, a fost pe incercarea de promovare a examenului si nu pe obtinerea unui rezultat performant", ne-a spus inspectorul de limba romana, profesoara Maria Lupu. Examinarea va continua astazi cu proba de limba si literatura moderna, iar prima proba scrisa la limba si literatura romana se va desfasura joi, 20 august. Sustinerea probei obligatorii a profilului va avea loc luni, 24 august, in timp ce proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii este programata marti, 25 august. Ultima proba, la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, se desfasoara miercuri, 26 august. în data de 28 august vor fi afisate primele rezultate, urmind ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc luni, 3 septembrie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.