Educație

Chimia stirneste pasiuni printre elevii vrinceni

Iulia Nicolaie
19 aug 2009 1020 vizualizări
Scolarii obtin premii la aproape toate competitiile de chimie din tara

Cele mai recente competitii scolare care au ca tema chimia au scos la iveala faptul ca multi scolari din judet se pot mindri cu rezultate bune la concursuri de renume. Astfel, la Concursul de Fizica si Chimie "Impuls perpetuum" pentru elevii din mediul rural, faza judeteana, au participat elevi de la scolile din Straoane, Gologanu, Slobozia Ciorasti, Maicanesti, Cimpineanca, care au obtinut 7 premii si mentiuni. De asemenea, la faza nationala a competitiei au luat parte trei elevi, iar doi dintre ei s-au intors acasa cu premii. Oana Claudia Dragomir, clasa a VIII-a, Scoala Gologanu, a obtinut premiul II, in timp ce Raluca Anica Ionescu, clasa a VIII-a, de la SAM Gugesti a obtinut premiul III. Vrincenii au facut o figura frumoasa si la Olimpiada de Stiinte pentru juniori, atit la faza judeteana, cit si la cea nationala. La judeteana, toti cei trei elevi care au participat au luat si premii in cadrul concursului. La etapa nationala, elevul Catalin Lazar, clasa a VII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, a primit o mentiune din partea Ministerului Educatiei. Acesta a fost inclus in lotul de pregatire, in vederea selectarii celor sase elevi care vor reprezenta Romania la faza internationala care va avea loc in luna decembrie. Catalin Lazar a cistigat recent premiul I la concursul national de chimie "Raluca Ripan", care s-a desfasurat la Focsani, in perioada 14-16 iunie anul acesta. Tinerii chimisti sint acum in pregatiri pentru tabara nationala de chimie, organizata la Piatra Neamt in perioada 23- 30 august. Judetul nostru va fi reprezentat de elevii Vlad Talmaciu, Andreea Geanina Marcu, Catalin Lazar, Emanuel Sandu si Florin Dobritoiu, care vor fi insotiti de profesoara Ana Cismas. (Iulia NICOLAIE)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.