Educație

Cuzistii s-au facut remarcati la Forumul Exercitii UE

Iulia Nicolaie
19 aug 2009 1000 vizualizări
u Raluca Aldea si Raluca Carabas au fost apreciate de organizatori

Elevii colegiului focsanean "Al. I. Cuza" au demonstrat ca stiu sa trateze cu seriozitate probleme legate de Uniunea Europeana si in mod special de conceptul de democratie. Forumul "Exercitii UE", desfasurat in perioada 10-15 august la Moeciu de Jos, este o competitie nationala in cadrul careia se dezbat notiuni legate de federalizarea Uniunii Europene sau organizarea referendumurilor pentru tratatele institutive. "Ca urmare a redactarii unor eseuri referitoare la aceste doua teme de dezbatere, elevele Raluca Elena Aldea si Raluca Caracas de la Colegiul National "Al. I.Cuza" au fost singurele participante din sudul Moldovei si primele din ierarhia nationala, fiind felicitate pentru puterea de a privi cu obiectivitate principalele mecanisme ale Uniunii", a declarat profesorul indrumator Teodora Bentz. Sub coordonarea directorului de turneu, Raluca Petrescu si a profesorului Monica Mocanu, cele doua cuziste au luat parte la workshopuri interactive, tinute de absolventi internationali si debateri profesionisti, bucurindu-se de o experienta inedita. "Am reusit sa ajung pina in semifinale, iar colega mea pina in etapa sferturilor, datorita competitiei acerbe, dar si nivelului inalt al dezbaterilor. Am cistigat permiul III si sint mindra de ce am realizat pina in prezent", ne-a spus Raluca Caracas. "Am fost incintata de experienta acumulata pe parcursul celor cinci zile de competitie si imi propun sa particip la proiectele viitoare ale ARDOR, tinind cont ca democratia este o tema de prezent si care ne priveste pe toti in egala masura", a precizat si Raluca Aldea. Forumul "Exercitii UE" este un proiect realizat de ARDOR Romania, in parteneriat cu Asociatia Pro Democratia, prin finantare europeana. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.