Educație

Bacalaureatii de toamna, lipsiti de sperante de viitor

Iulia Nicolaie
18 aug 2009 1042 vizualizări
Oficialii ISJ spun ca Bac-ul a decurs bine pina acum

A doua sesiune a examenului "de maturitate" a scos la iveala faptul ca majoritatea candidatilor din aceasta sesiune sint prea putin interesati de viitorul lor profesional. Cei mai multi dintre ei nu au stiut sigur la ce facultate ar vrea sa-si continue studiile si nici ce sanse au de a promova testarea din aceste zile. In plus, putini dintre ai au dorit sa-si exprime un punct de vedere cu privire la modificarile ce ar putea avea loc in organizarea acestui examen. "Consider ca bacalaureatul este un examen foarte important, iar promovarea sa ne ajuta in viata de zi cu zi. Cel mai probabil, daca trec de aceasta etapa voi urma tot studii pe profil economic la o facultate de aici din Focsani. Daca o sa am posibilitatea, de ce sa nu lucrez ca si contabil?", ne-a spus Fanica Potica, absolventa a Grupului Scolar "Simion Mehedinti" din Vidra. Cit despre desfasurarea examinarii, oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) se lauda si de aceasta data cu o sesiune lipsita de probleme, spunind ca proba orala de limba romana de ieri a decurs perfect. Bacalaureatul continua cu proba de limba si literatura moderna pe 19 august. Prima proba scrisa la limba si literatura romana se va desfasura joi, 20 august, iar sustinerea probei obligatorii a profilului va avea loc luni, 24 august. Proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii este programata marti, 25 august, iar ultima, la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, miercuri, 26 august. Primele rezultate vor fi afisate pe 28 august, zi in care pot fi depuse si contestatiile. Acestea vor fi solutionate in intervalul 30 august - 2 septembrie, urmind ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc luni, 3 septembrie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.