Educație

Azi incepe Bac-ul pentru ghinionisti

Iulia Nicolaie
17 aug 2009 1097 vizualizări
Candidatii sint asteptati astazi in jurul orei 09.00 la centrele de examinare de la Grupul Scolar de Industrie Usoara si Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea

Bacalaureatul de toamna debuteaza astazi cu proba orala la limba si literatura romana, la care vor lua parte 626 de absolventi de liceu. Ieri dimineata, sala de festivitati a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) a gazduit sedinta de instruire a celor implicati in examenul de bacalaureat. Astfel, presedintele comisiei judetene va fi inspectorul scolar general Iordache Bostan, iar vicepresedinte inspectorul Ion Ionascu. Din comisia judeteana mai fac parte inspectorii Alina Maiereanu, Vica Minca, Daniela Sirghie, etc. Tot ieri, oficialii ISJ au stabilit si centrele de examinare pentru aceasta sesiune. Astfel, Grupul Scolar de Industrie Usoara va gazdui 306 dintre candidati, in timp ce Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" 320 de candidati. Presedintii centrelor de examinare au fost selectati la nivel national, fiind profesori universitari, in timp ce vicepresedintii centrelor vin de la nivel judetean. Este vorba despre prof. Vasile Lupu repartizat la Colegiul "V. D. Cotea" si de prof. Florin Iamandei, repartizat la Grupul Scolar de Industrie Usoara. "I-as ruga pe profesorii implicati sa faca in asa fel incit credibilitatea celor implicati in examen sa creasca din ce in ce mai mult", a punctat seful ISJ, facind si amenintari mai mult sau mai putin voalate. Iordache Bostan a afirmat ca, in calitate de presedinte al comisiei judetene, elaboreaza si transmite informatii despre sanctiuni aplicate acolo unde este cazul, iar daca se constata nereguli de orice natura, persoanei implicate i se poate retrage dreptul de a mai participa la examenele nationale. Printre indicatiile pretioase oferite de reprezentantii ISJ se mai numara verificarea riguroasa a dosarelor de inscriere, asezarea candidatiilor pe serii in functie de anul absolvirii cursurilor liceale, dar si cautarea unor sali mai racoroase, intrucit temperaturile vor fi, cel mai probabil, destul de ridicate. Tot in acelasi scop, vor trebui sa asigure si apa potabila membrilor de comisii si candidatilor. Important de mentionat este ca la probele scrise candidatii vor trebui sa vina fara telefoanele mobile sau materiale informative.

Pregatirile incep de dimineata

Presedintii centrelor vor trebui sa fie prezenti astazi, in jurul orei 07.00, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de buna functionare a sistemelor computerizate, iar in jur de orele 09.00 sint asteptati candidatii in centrele de examen. Bacalaureatul continua cu proba de limba si literatura materna, care va avea loc pe 18 august si cu proba de limba si literatura moderna pe 19 august. Prima proba scrisa la limba si literatura romana se va desfasura joi, 20 august. Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna va avea loc vineri, 21 august, iar cea a probei obligatorii a profilului, luni, 24 august. Proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii este programata marti, 25 august, iar ultima, la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, miercuri, 26 august. Primele rezultate vor fi afisate pe 28 august, zi in care pot fi depuse si contestatiile. Acestea vor fi solutionate in intervalul 30 august - 2 septembrie, urmind ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc luni, 3 septembrie. Tot astazi urmeaza sa fie trimis necesarul de supraveghetori pentru probele scrise, in timp ce miercuri, la orele 14.00, va avea loc o noua sedinta in cadrul careia se va discuta mai in amanunt despre probele scrise. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.