Educație

Statul da mere gratis elevilor din clasele I - VIII

Ciprian Fânaru
14 aug 2009 919 vizualizări
Elevii din ciclul gimnazial vor primi gratuit mere de la stat, incepind cu anul scolar 2009/2010, pentru o perioada de maximum 100 de zile de scolarizare.

"Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) are in procedura de avizare interministeriala un proiect de Ordonanta de Guvern privind Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli", se arata intr-un comunicat al MAPDR. Acest program este implementat de catre Consiliul Uniunii Europene si va dura pina in anul 2013. Se propune ca in maximum 100 de zile de scolarizare sa se acorde gratuit mere elevilor din clasele I-VIII din invatamintul de stat si privat, in limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev. "Implementarea acestui program de incurajare a consumului de fructe in scoli reprezinta o oportunitate acordata sectorului romanesc de fructe si legume in diversificarea si dezvoltarea activitatilor de productie si comercializare. Derularea acestui program poate contribui la stimularea competitiei intre producatorii si comerciantii de fructe si legume si la asigurarea unui venit satisfacator de pe urma activitatilor desfasurate", se mai arata in comunicat. Inspectorul general Iordache Bostan considera ca aceasta este o idee binevenita, pentru ca fructele ar putea aduce un aport important de vitamine in meniul fiecarui copil. Ramine de vazut cum se vor stabili furnizorii acestor mere si ce inseamna mai exact "in mere" 0,30 de lei/elev. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 9 ore, 58 minute, 46 secunde
f bine acest program. sa se termine cu ,cornul si laptele pentru ca nu toti copii maninca asa ceva. s-au saturat de corn si lapte si apoi aceste produse luau si alte caii, nu o sa mai fie sobolani citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.