Educație

Bani europeni pentru integrarea prin munca a romilor

Mihaela Beșleagă
13 aug 2009 862 vizualizări
Persoanele de etnie roma, cele cu dizabilitati sau cu venituri modeste din regiunea Sud-Est, din care face parte si judetul Vrancea, au intrat in atentia Fondului Social European.

Ieri, Agentia Nationala pentru Romi a lansat la Centrul International de Conferinte "" Complex Doina din statiunea Neptun, proiectul "împreuna pentru o societate mai buna" Regiunea Sud-Est. Proiectul este destinat grupurilor dezavantajate, precum persoane de etnie roma, cu dizabilitati precum si persoane cu venituri scazute, in scopul integrarii in societate. Proiectul este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Bugetul proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar banii vor fi folositi pentru activitati de consiliere, calificare profesionala si infiintarea a opt Centre Regionale de Resurse pentru Economia Sociala. De asemenea, vor fi elaborate 80 de proiecte in domeniul economiei sociale in vederea dezvoltarii intreprinderilor si cooperativelor. Astfel, vor fi create cel putin 600 de noi locuri de munca in ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de productie, iar 2.000 de persoane vor fi calificate pentru piata fortei de munca. în paralel cu prezentarea programului, in foaierul centrului de conferinte a avut loc o expozitie a meseriilor traditionale ale romilor (argintari, lingurari, caldarari, florari). La lansarea proiectului a participat si inspectorul scolar general Iordache Bostan, intrucit ISJ nu are momentan inspector de specialitate pentru romi, dupa plecarea Amaliei Chirtoc. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.