Educație

Elevii de la Cuza ecologizeaza satul turistic Lepsa

Ciprian Fânaru
13 aug 2009 1257 vizualizări
Timp de trei zile, 20 de cuzisti vor colecta deseuri si vor incerca sa lamureasca turistii asupra importantei protejarii mediului

Elevii si profesorii de la Colegiul National "Al. I. Cuza" Focsani fac eforturi pentru utilizarea fondurilor europene in scopuri ecologice si totodata educative. La finalul acestei saptamini, intre 15 si 17 august, se va desfasura la Lepsa, in comuna Tulnici, a patra etapa a proiectului de educatie ecologica intitulat "Reciclarea "" o sansa pentru noi si generatiile viitoare". Etapa consta in organizarea unei tabere ecologice, la care vor participa 20 de elevi ai colegiului vrincean, insotiti de profesoarele Loredana Diac si Teodora Bentz. O tabara de corturi va fi amplasata de elevi in apropierea manastirii Lepsa, urmind ca aici sa se deruleze activitati menite sa sensibilizeze cetatenii din zona, localnici si turisti, cu privire la necesitatea protejarii mediului prin constientizarea problemelor ecologice ale lumii contemporane, colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea acestora. "Se va milita pentru o natura curata, nepoluata, nu numai prin dialogul cu cei din jur, ci si prin impartirea unor fluturasi educativi, oferirea de saci menajeri persoanelor campate in zona, respectiv prin ecologizarea arealului aferent cursului inferior al piriului Lepsa. Pet-urile si cutiile din aluminiu colectate separat vor fi preluate de Remat Vrancea S.A. si introduse in procesul de reciclare", precizeaza profesoara Teodora Bentz. Proiectul "Reciclarea "" o sansa pentru noi si generatiile viitoare" a debutat la 1 noiembrie 2008 si va lua sfirsit la 1 noiembrie 2009. Elevii cuzisti au mai participat pina acum la un training pe tema reciclarii, discutii cu reprezentantii institutiilor care gestioneaza problemele mediului pe plan local, dar si la "Marsul Verde", actiune de ecologizare in zona Cringului Petresti. Parteneri ai acestei actiuni sint Inspectoratul Scolar, Primaria Tulnci si Administratia Parcului Natural Putna Vrancea, iar printre sponsori se regasesc firmele Zanfir, Ratcom si Paco Prodserv. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.